Σημαντική εθελοντική δράση καθαρισμού σε Μηχανιώνα και Επανομή

Σημαντική εθελοντική δράση καθαρισμού σε Μηχανιώνα και Επανομή

Mε αφορμή τη Διεθνή ημέρα Γης, διοργανώθηκε από το “save your hood” νέα δράση καθαρισμού σε όλη την έκταση του δρόμου που ενώνει τη Νέα Μηχανιώνα με την Επανομή μήκους 7,5 χλμ και του καθέτου δρόμου μήκους 3 χλμ που οδηγεί στο Κτήμα Γεροβασιλείου, ως την είσοδο της Επανομής.

Συμπαραστάτες στο εγχείρημα ήταν η αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής, το Κτήμα Γεροβασιλείου και η οργάνωση ΕΝΑΛΕΙΑ που θα διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα.

Οι εθελεοντές θα συναντήθηκαν στα κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας και στο χώρο στάθμευσης στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Με λεωφορείο μεταφέρθηκαν σε προκαθορισμένα σημεία δράσης…

Πέρα από τον καθαρισμό, στόχος ήταν, όπως αναφέρει το Save your hood, η επαφή με συμπολίτες που θα συμπορευτούν ως εθελοντές για την εκπαίδευση των κατοίκων για το επόμενο βήμα στη διαχείριση των συσκευασιών και την ενίσχυση της προσπάθειας για κυκλική οικονομία. Περιορισμό δηλαδή των παραγόμενων σκουπιδιών, την επανάχρηση αντικειμένων και τέλος την ανακύκλωση.

«Η Γη μας έχει ανάγκη να ξαλαφρώσει από το βάρος των σκουπιδιών μας, με την ελπίδα μια μέρα να επιστρέψει η ευτυχία, μέσα από μια άλλη στάση ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο πολίτη και όχι καταναλωτή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση