Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θερμαϊκού σε περίπτωση χιονόπτωσης-Η πρόνοια για τους άστεγους

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θερμαϊκού σε περίπτωση χιονόπτωσης-Η πρόνοια για τους άστεγους

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από απόψε το βράδυ και ο δήμαρχος, Θόδωρος Τζέκος, ανακοίνωσε, μέσω ανάρτησής του, τις επιλογές που έχουν οι πολίτες σε περίπτωση χιονόπτωσης:

“Προκειμένου ο Δήμος να έχει ετοιμότητα σε περίπτωση χιονοπτώσεων, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας, Κου Μαργαρίτη Κων/ντίνου, της Δ/νσης Καθαριότητας και της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:
Υπάρχει αλάτι σύμφωνα με το πλάνο σχεδιασμού:
1) ΠΕΡΑΙΑ σε σημείο πίσω από το ΚΑΠΠΑ
2) Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ στο Αμαξοστάσιο
3) ΕΠΑΝΟΜΗ στο Αμαξοστάσιο
4) ΜΕΣΗΜΕΡΙ στο χώρο απέναντι Από την Κοινότητα Μεσιμερίου
Σε περίπτωση χιονόπτωσης, ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, σε συγκεκριμένα σημεία των Κοινοτήτων θα μεταφερθεί και θα διατεθεί αλάτι προκειμένου να μπορούν να εφοδιαστούν οι δημότες για τις προσωπικές τους ανάγκες. Τα σημεία αυτά αναφέρονται παρακάτω:
ΠΕΡΑΙΑ :
1) Στον χώρο απέναντι από το DISCOUNT (στον χώρο που τοποθετείται η εξέδρα για τις παρελάσεις)
2) Στην είσοδο της Περαίας (στο ύψος του Πισσαλίδη –κόμβος Ε27 με Φιλίππου στην αλάνα )
3) Στην αλάνα δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο Περαίας στην συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Ολυμπιάδος
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ:
1)Στην οδό Δαβάκη ( στο Νηπιαγωγείο παραδίπλα των Νεκροταφείων)
ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ:
1) Στον χώρο απέναντι από την ΔΕΥΑ
2) Στον χώρο στο αλσύλλιο του Αγίου Ευθυμίου (Αγ. Γεωργίου με Μακεδονομάχου Πύρζα)
Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ:
1) στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς
ΕΠΑΝΟΜΗ:
1)Στο πάρκινγκ (πρώην Αστυνομία)
2)Στο χώρο στο τέλος της δημοτικής αγοράς
Ν.ΚΕΡΑΣΙΑ:
1) Στον χώρο παραδίπλα από το Κοινοτικό Κατάστημα (προς την γωνία της κοινότητας)
2) Στο Χώρο του ΚΑΠΗ Κερασιάς (στην νησίδα στο πάρκο δίπλα από το ΚΑΠΗ)
ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ:
1) Στον χώρο του συνεταιρισμού (για τον κυρίως οικισμό)
2) στον χώρο έξωθεν του γηπέδου Αγγελοχωρίου (για την εξυπηρέτηση του παραλιακού τμήματος)
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλείτε στα τηλέφωνα
2392330002 κ 2392330003
Οι τηλεφωνικές αυτές γραμμές θα πρέπει να αναρτηθούν κατά την έναρξη των φαινομένων στο site του Δήμου καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την επικοινωνία τους με τον Δήμο.
Έχουν διανεμηθεί ποσότητες άλατος σε όλες τις σχολικές μονάδες , καθώς και σε σημεία ενδιαφέροντος όπως το Κέντρο Υγείας Ν.Μηχανιώνας, ΚΑΠΗ, Εκκλησίες κ.λπ.
Αναφορικά με τα μηχανήματα έργου και αποχιονιστικά μηχανήματα σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν ενεργές συμβάσεις οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν. Επίσης ο Δήμος μας έχει προμηθευτεί 500 τόνους άλατος για τις πιθανές ανάγκες λόγω των χιονοπτώσεων”

Παράλληλα, ο κ. Τζέκος ανακοινώνει ότι, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, από σήμερα, Παρασκευή 19/01/2024, έως και την Κυριακή, 21/01/2024, το ΚΑΠΗ Περαίας (επί της οδού Ρωμανού), το ΚΑΠΗ της Επανομής και το ΚΑΠΗ της Ν. Μηχανιώνας θα είναι ανοικτά από τις 08:00 π.μ έως 08:00 μ.μ προκειμένου να φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι και άστεγοι συμπολίτες μας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ίδιοι χώροι θα είναι διαθέσιμοι ύστερα από ενημέρωση της κοινωνικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας στο παρακάτω τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τονίζεται ότι η λειτουργία και η φιλοξενία στον χώρο θα πραγματοποιηθεί τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19
Παρακαλούνται οι δημότες, σε περίπτωση που αντιληφθούν άστεγους συμπολίτες μας και, γενικότερα, άτομα που χρήζουν άμεσης ανάγκης, να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μαργαρίτη Κωνσταντίνο, στο τηλέφωνο 6984589918, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.