Σεισμός στην Τουρκία: Άνθρωποι θαμμένοι στα συντρίμμια – Μυρωδιά θανάτου σε 10 πόλεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σεισμός στην Τουρκία: Άνθρωποι θαμμένοι στα συντρίμμια – Μυρωδιά θανάτου σε 10 πόλεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης βρίσκονται στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και καταγράφουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα.

Δραματική είναι η κατάσταση στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον τρομακτικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Σωστικά συνεργεία από πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν σπεύσει στα σημεία που ο Εγκέλαδος άφησε το τραγικό αποτύπωμά του, προκειμένου να βοηθήσουν στην διάσωση ανθρώπων από τα χαλάσματα.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς οι ώρες που μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει ζωντανός χωρίς νερό, φαγητό και την απαραίτητη σωματική και ψυχική δύναμη, σιγά σιγά εκπνέουν.

Το MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης, βρίσκονται στα Άδανα της Τουρκίας, στο σημείο που τρία 24ωρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν την οποιαδήποτε ελπίδα μέσα στα χαλάσματα.

Χιλιάδες κτίρια, τα περισσότερα εξ αυτών πολυώροφα, έχουν καταρρεύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, και τα συνεργεία παλεύουν προκειμένου να βρουν σημάδια ζωής.

Στις εικόνες που έρχονται από τα σημεία που έχει πλήξει ο σεισμός ραγίζουν καρδιές.

Οι μπουλντόζες προσπαθούν να αφαιρέσουν μπάζα από σημεία που έχουν προηγηθεί αναζητήσεις ζωντανών, ενώ σε άλλα, φαίνεται πως κάτι έχουν εντοπίσει οι πυροσβέστες και προσπαθούν να δουν εάν πρόκειται για ζωντανούς ανθρώπους.

Η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει πολλούς μετασεισμούς, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Χθες κατά τη διάρκεια της διάσωσης της 20χρονης Αϊρίν, μετά από 63 ώρες, η γη δε σταμάτησε να τρέμει.

Σήμερα η ελληνική αποστολή θα επιχειρήσει στο Χατάι της Τουρκίας, προκειμένου να εντοπίσει σημάδια ζωής.

Αφήστε μια απάντηση