Σαουδική Αραβία: Ταξίδι σε ένα από τα τελευταία σύνορα του τουρισμού (ΦΩΤΟ)

Σαουδική Αραβία: Ταξίδι σε ένα από τα τελευταία σύνορα του τουρισμού (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο που χαρακτηρίζονται σαν τα τελευταία σύνορα του τουρισμού και η Σαουδική Αραβία είναι αναμφισβήτητα ένα από αυτά. Αλλά η πατρίδα του Ισλάμ αποζημιώνει τον τολμηρό επισκέπτη, καθώς προσφέρει παραδοσιακούς οικισμούς βεδουίνων χωμένους σε μία από τις μεγαλύτερες ερήμους του κόσμο, αλλά και μοντέρνες πόλεις γεμάτες με τα λαμπερά σύμβολα του βασιλείου.

Και επισκεφτήκαμε το Riyadh με το εντυπωσιακά φωτισμένο φρούριο Masmak, το Najran με την έντονη πολιτιστική και αρχιτεκτονική επίδραση της γειτονικής Υεμένης με σπίτια πύργους από λάσπη, όμοια με κάστρα του παραμυθιού, αλλά και την Al Ula την πιο γοητευτική από τις παλιές πόλεις της Αραβίας και όπου βρίσκεται το Madain Saleh η μεγαλύτερη καλά διατηρημένη τοποθεσία των Ναβαταίων στα νότια της πιο φημισμένης αδερφής της Πέτρας με τους 11 τάφους σκαλισμένους στα βράχια.

Και καταλήξαμε στην μυθική Jeddah το ιστορικό σταυροδρόμι προσκυνητών και εμπόρων.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε εικόνες από την νυχτερινή αγορά και το καμηλοπάζαρο του Riadh, από τα σπίτια και το παζάρι του Najran, από ένα βράχο-ελέφαντα, από ένα τάφο των Ναβαταίων και ακόμη από το άσπρο τζαμί στην Jeddah από ένα παραδοσιακό της σπίτι και την περίεργη εικόνα-ορόσημο από την παραλία της.

Αφήστε μια απάντηση