Σαν σε ταινία: Αδεια για ανεύρεση θησαυρού στη θαλάσσια περιοχή Περαίας-Ν. Επιβατών!!!

Σαν σε ταινία: Αδεια για ανεύρεση θησαυρού στη θαλάσσια περιοχή Περαίας-Ν. Επιβατών!!!

Ενα απίστευτο θέμα, βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία, συζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο των Νέων Επιβατών. Η αναφορά γίνεται για θησαυρό που ίσως υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Περαίας και των Νέων Επιβατών. Μάλιστα ζητήθηκε άδεια, προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες και εκσκαφές στον βυθό!!

Παραθέτουμε το σχετικό πρακτικό από την συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου:

“Ο κ. Πριµεράκης Κωνσταντίνος, εντεταλµένος ∆ηµοτικός Σύµβουλος του Λιµενικού Γραφείου, εισηγούµενος το δεύτερο θέµα της ηµερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του συµβουλίου το θέµα της γνωµοδότησης για την χορήγηση της αιτούµενης άδειας έρευνας και εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 6133/34, στη θαλάσσια περιοχή της Περαίας-Ν. Επιβάτες, στο ∆ήµο Θερµαϊκού.

Η κα Κεραµιδά Κεραµιδοπούλου Τερψιθέα, η κα Μαλτή Ζωή, η κα Μαδυτινού Θεοκλή, ο κ. Ρούφτης Αλέξανδρος και ο κ. Χαρµάνας Γεώργιος συµφώνησαν µε την ανωτέρω γνωµοδότηση. Ο κ. Κοριτσίδης Ιωάννης και ο κ. Μισηχρόνης Ευάγγελος συµφώνησαν µε το ανωτέρω θέµα µε τις παρακάτω δύο παρατηρήσεις: α) ότι µε την τυχόν ανεύρεση να αποδοθεί το 10% του ποσού στη ∆ηµοτική Κοινότητα Νέων Επιβατών και β) ενώ ζητήσαµε εγγράφως τόσο για νοµική συνδροµή όσο και να µας προσκοµίσει το Λιµενικό Ταµείο του ∆ήµου Θερµαϊκού το συνηµµένο έγγραφο της Κτηµατικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αυτά δεν έγιναν.

Μετά από τις απαντήσεις των µελών του συµβουλίου δια περιφοράς, τα µέλη του συµβουλίου… Αποφασίζουν οµόφωνα
υπέρ της γνωµοδότησης για την χορήγηση της αιτούµενης άδειας έρευνας και εκσκαφής για ανεύρεση θησαυρού, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 6133/34, στη θαλάσσια περιοχή της ΠεραίαςΝ. Επιβάτες, στο ∆ήµο Θερµαϊκού. Η απόφαση µεταβιβάζεται στο Λιµενικό Γραφείο του ∆ήµου Θερµαϊκού, προς ενέργεια.”

Αφήστε μια απάντηση