Σαν σήμερα ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέϊμαν!

Σαν σήμερα ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέϊμαν!

Σαν σήμερα, στις 10 Μαϊου του 1503, ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική -παράδεισο σήμερα των υπεράκτιων εταιρειών- και τα ονομάζει Λας Τορτούγας, εξαιτίας των πολλών θαλάσσιων χελωνών που βλέπει.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών νήσων συνολικής έκτασης 264 τ.χλμ. και με πληθυσμό 65.786[1] κατοίκων, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2020. Τα τρία νησιά του συμπλέγματος είναι το Γκραντ Κέιμαν, το Κέιμαν Μπρακ και το Λιτλ Κέιμαν, τα οποία βρίσκονται νότια της Κούβας και στα βορειοανατολικά της Ονδούρας, μεταξύ της Τζαμάικας και της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού. Πρωτεύουσα των νησιών είναι η Τζωρτζ Τάουν στο Γκραντ Κέιμαν, το πιο πυκνοκατοικημένο από τα τρία νησιά, και επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική. Τα νησιά Κέιμαν γεωγραφικά ανήκουν στη Δυτική Καραϊβική καθώς και στις Μεγάλες Αντίλλες.

Στο μικρό αυτό νησιωτικό σύμπλεγμα βρίσκουν “καταφύγιο” προσωπικότητες απ΄ όλο τον κόσμο που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν θέλουν να κάνουν “αισθητή” την παρουσία τους. Πρόκειται για έναν φορολογικό παράδεισο με πολλές προεκτάσεις και με πολλές offshore εταιρίες…

Αφήστε μια απάντηση