Σαν σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει την κοντή φούστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει την κοντή φούστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, στις 11 Μαϊου του 1926, με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα… Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.

Οι αστυνομικοί βγήκαν με… μεζούρες στους δρόμους και κυνηγούσαν τις δράστιδες για να μετρήσουν το μήκος

Η ελληνική πολιτική ιστορία έχει πολλά και διάφορα παράδοξα. Είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι περίοδοι που όλα κυλούσαν ομαλά είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μέσα σε αυτές τις περιόδους, λοιπόν, είναι επίσης λογικό να έχουν διαδραματιστεί πολλές ιστορίες που προκαλούν γέλιο αλλά ταυτόχρονα σε κάνουν να θέλεις να δακρύσεις. Μια από αυτές, σίγουρα μέσα στην κορυφαία πεντάδα, είναι και η αλήστου μνήμης απόφαση του δικτάτορα Θεόδωρου Παγκαλου να απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν κοντές φούστες.

Και όταν λέμε κοντές μη φανταστείτε τίποτα μίνι… Αρκεί να ήταν πάνω από 30 πόντους από το έδαφος και τότε η «δράστιδα» θα συλλαμβανόταν και θα περνούσε μια βόλτα από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Εκεί επίσης διαδραματίστηκαν πολλές ιστορίες για γέλια και για κλάματα.

Το συγκεκριμένο μέτρο, πάντως, αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για ένα ρεμπέτικο κομμάτι του Γιώργου Μητσάκη, που τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας και το οποίο ξεκινούσε με τον –ιστορικό- στίχο «στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες»!

Αφήστε μια απάντηση