Σαμαράς στο BestCity.gr: «Είμαι περήφανος για την Skies!»

Σαμαράς στο BestCity.gr: «Είμαι περήφανος για την Skies!»

Ο ιδιοκτήτης της Skies, στο BestCity.gr! Ο κ. Πασχάλης Σαμαράς, μιλά για την εταιρία εκπαίδευσης πιλότων που ίδρυσε στην Περαία, μια εταιρία που βρίσκεται πολύ ψηλά, πλέον, στο παγκόσμιο πτητικό στερέωμα…

Διαβάστε την συνέντευξη:

-κ. Σαμαρά έχετε δημιουργήσει την Skies, μια εταιρία εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων για την οποία θέλουμε μα να μας μιλήσετε, καθώς έχει έδρα την Περαία, γεγονός που από μόνο του, λέει πολλά για τον Δήμο μας…

«Η εταιρία δημιουργήθηκε πριν από 9 χρόνια, μέσα στην κρίση με σκεπτικό να προσελκύσουμε κόσμο από το εξωτερικό, από χώρες που δεν είχαν επηρεαστεί από την κρίση και πολλές απ΄ αυτές δεν έχουν καταλάβει ακόμη και μέχρι σήμερα, τι σημαίνει κρίση… Δεν είναι κανένας από εμάς πιλότος, όμως είμαστε επιχειρηματίες και κάναμε αυτή την δουλειά με πολύ μεγάλη ευθύνη και συνέπεια. Με πτητικό κέντρο το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και κεντρικά γραφεία στην Περαία, στην οδό Θεσσαλονίκης 10, μπήκαμε αμέσως στο νόημα, αγοράζοντας αρχικά τρία αεροσκάφη, ξεκινώντας να εκπαιδεύουμε τους υποψηφίους πιλότους, έχοντας το καλύτερο διδακτικό προσωπικό. Είμαι περήφανος, γιατί η Skies, είχε πάντα πολύ αξιόλογα στελέχη, ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!»

-Ο απολογισμός μέχρι τώρα;

«Περίπου 200 επαγγελματίες πιλότοι έχουν ξεπηδήσει από την Skies και πετούν αυτή την ώρα που μιλάμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης! Και φυσικά αυτά τα παιδιά, αυτοί οι πιλότοι, πέραν από την Skies, προβάλλουν και την Ελλάδα παγκοσμίως και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα…»

-Πόσο εύκολο είναι να έρθει κανείς στην Skies και να γίνει πιλότος;

«Καταρχήν πρέπει να έχει τελειώσει το Λύκειο, να ξέρει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και να είναι απολύτως υγιής, διότι ένας πιλότος περνά συνεχώς από ιατρικές εξετάσεις από την ώρα που ξεκινά μέχρι την ώρα που θα σταματήσει αυτή την δουλειά, διότι έχει ευθύνη έναντι των ανθρώπων που «κουβαλά» επάνω στο αεροσκάφος. Και αντιλαμβάνεστε την τεράστια ευθύνη… Από εκεί και μετά, λοιπόν, ο σπουδαστής μπαίνει στη μαθησιακή διαδικασία με 14 μαθήματα η οποία είναι επίπονη, αλλά ουσιαστική, με όλους τους ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς».

-Η πρακτική;

«Η πρακτική γίνεται με 200 ώρες πτήσεων σε μονοκινητήρια αεροπλάνα, δικινητήρια και σε εξομοιωτή ο οποίος υπάρχει στον χώρο μας και είναι ο πιο σύγχρονος της Ευρώπης! Όταν ο σπουδαστής ολοκληρώσει και το πτητικό κομμάτι, περάσει τα μαθήματα και εξεταστεί από έναν εξειδικευμένο εξεταστή της EASA, τότε, ναι, είναι έτοιμος! Από εκεί και μετά, βέβαια, αναλόγως σε από ποια εταιρία θα προσληφθεί ο νέος πιλότος, μπαίνει σε μια άλλη εκπαιδευτική διαδικασία να μάθει τα αεροσκάφη της εταιρίας του».

-Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουν από την Ελλάδα επαγγελματίες πιλότοι οι οποίοι να κάνουν καριέρα σε όλο τον κόσμο…

«Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικό! Να σας πω πως η Ελλάδα έχει τις καλύτερες συνθήκες, καιρικές, για την εκπαίδευση πιλότων. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα συνθήκες παρόμοιες με τις δικές μας έψαξαν και τις βρήκαν στη Φλόριντα. Και να πω και κάτι που το λησμόνησα προηγουμένως: Το πτυχίο που παίρνει ο σπουδαστής από εμάς γράφει EASA το οποίο είναι το ισχυρότερο παγκοσμίως!»

-Η πανδημία πόσο επηρέασε την εκπαιδευτική πτητική διαδικασία;

«Πάρα πολύ. Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να έρχονται σπουδαστές από το εξωτερικό, εδώ και καιρό, εδώ και 2 χρόνια περίπου…»

-Τώρα αλλάζουν τα πράγματα;

«Σιγά-σιγά αλλάζουν, αλλά τώρα προέκυψε ο πόλεμος στην Ουκρανία, γεγονός επίσης ανασταλτικό»

-Ο στόχος της Skies τα επόμενα χρόνια;

«Μεγάλος στόχος της Skies τα επόμενα χρόνια είναι να δημιουργήσει το δικό της αεροδρόμιο! Είναι ένας στόχος πολύ σημαντικός και ουσιαστικός και ο οποίος, όπως αντιλαμβάνεστε, θα γιγαντώσει την εταιρία».

Αφήστε μια απάντηση