Σάλος με τη διάλυση του έργου της ανάπλασης εισόδου της Επανομής-Απάντηση Πασχαλιά, ανταπάντηση Πασχαλίδου

Σάλος με τη διάλυση του έργου της ανάπλασης εισόδου της Επανομής-Απάντηση Πασχαλιά, ανταπάντηση Πασχαλίδου

Σάλος έχει προκληθεί στην Επανομή από τη στιγμή που έγινε γνωστή η διάλυση του έργου της ανάπλασης της εισόδου, γεγονός που προκάλεσε έντονη απογοήτευση σε όλη την πόλη, δεδομένου πως όλοι περίμεναν πως είχε φτάσει η στιγμή, ώστε να αλλάξει, επιτέλους, η εικόνα. Ωστόσο, μάλλον υπολόγιζαν, χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η νυν διοίκηση δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Πάντως o Δημήτρης Πασχαλιάς από την παράταξη Τσαμασλή προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις:

“Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη παραπληροφόρηση σχετικά με το έργο της ανάπλασης της εισόδου της Επανομής.
Αφενός θλίβομαι που διαδίδονται τέτοιου είδους φήμες με σκοπό μόνο την προπαγάνδα, αφετέρου δε, είναι λυπηρό να χρησιμοποιείται ένα τόσο σπουδαίο έργο για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να θέτονται οι συνδημότες μας εναντίον μας.
Νιώθω λοιπόν ότι οφείλω μία απάντηση στους συνδημότες μου αν και επί της ουσίας ο δήμος, η διοίκηση, δεν φταίει σε κάτι.
Το έργο της εισόδου της Επανομής σε καμία περίπτωση δεν έχει χαθεί, πόσο μάλλον με τη γελοιωδέστατη πρόφαση της έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς μας.
Τα πράγματα είναι απλά και ειδικά άτομα που έχουν έστω και ελάχιστη επαφή με τα παγκόσμια τεκταινόμενα, θα έπρεπε να γνωρίζουν.
Την περίοδο αυτή εκτός του ότι διανύουμε μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, έχουν αυξηθεί κατά πολύ όλα τα πρωτογενή υλικά (σίδηρος, χαλκός, αλουμίνιο κτλ) σε επίπεδα της τάξης του 50% και άνω. Ένα κοντέινερ για να φύγει από Κίνα χρειαζόταν πριν λίγους μήνες 3 με 4 χιλιάδες ευρώ. Τη στιγμή αυτή δεν πέφτει κάτω από 12.
Για να επιστρέψω στα δικά μας, ο ανάδοχος του έργου, μας κοινοποίησε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, το εν λόγω έργο είναι οικονομικά ασύμφορο και επίσης η συγκεκριμένη τεχνική μελέτη είναι δύσκολα εφαρμόσιμη.
Έτσι λοιπόν εμείς, πολύ απλά, την ερχόμενη Τρίτη στην Οικονομική Επιτροπή λύνουμε τη σύμβαση μας με σκοπό να προχωρήσουμε στον επόμενο μειοδότη.
Τα ίδια λέγατε συνάδελφοι και για το έργο του δρόμου προς το Σχολείο της Φύσης, τα ίδια λέτε και τώρα. Όταν δεν γνωρίζετε καλύτερα είναι να ρωτάτε. Προσπαθώντας να κάνετε αντιπολίτευση με τέτοια μέσα, τίποτα δεν πρόκειται να επιτύχετε”.

Η απάντηση ήρθε από την Πάττυ Πασχαλίδου:

“Πραγματικά νιώθω την ανάγκη κάποιου να απαντήσει, λόγω εντοπιότητας, -για την Ανάπλαση Εισόδου της Επανομής- , αλλά προσπαθεί να δικαιολογηθεί σε ένα θέμα που αφενός δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και αφετέρου προφανώς ο ίδιος δεν ευθύνεται.
Αλήθεια από πότε μας ενδιαφέρει αν άλλαξε γνώμη ο εργολάβος ή αν τον βρήκε η ενεργειακή κρίση?
Που ακριβώς στη νομοθεσία το αναφέρει αυτό?
Μήπως λέω όταν υποβάλει την προσφορά του ο κάθε εργολάβος, υποχρεούται να δεχτεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τους όρους της διακήρυξης και της μελέτης, και το δηλώνει επίσημα?
Μήπως είναι εκ του νόμου ΔΕΣΜΙΟΣ της οικονομικής του προσφοράς, που ο ίδιος – μόνος του έκανε?
Εμείς κύριοι δεν είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα κάθε εργολάβου. Είμαστε εδώ γιατί θα έπρεπε μέσα στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε άπρακτος να τον πιέσουμε με τα όπλα που μας δίνει η νομοθεσία.
Να του δώσουμε την 1η και αν δεν συμμορφωθεί τη 2η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ, και μετά να τον κηρύτταμε ΕΚΠΤΩΤΟ, ώστε να μπορούσε να καταπέσει η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 5% του έργου, υπέρ του ΔΗΜΟΥ.
Και πιστέψτε με, κανείς εργολάβος δεν θέλει τέτοιου είδους εξέλιξη, γιατί μετά δέσμια υποχρέωση μας ως Δήμος, θα ήταν να στείλουμε το ΠΤΥΧΙΟ που παίρνει τις εργολαβίες στο Υπουργείο. ΠΡΑΞΑΜΕ κάτι τέτοιο και δεν το ΞΕΡΩ?
Τουναντίον, τον αφήσαμε στην διακριτική του ευχέρεια, και παρήλθε το χρονικό διάστημα που είναι ΔΕΣΜΙΟΣ από το νόμο, και σήμερα κάνουμε τι?
Τον αφήνουμε ελεύθερο, και ούτε γάτα ούτε ζημιά, εκλιπαρώντας τον δεύτερο, να δεχτεί. Αλήθεια γιατί αυτός να το κάνει? Αυτός μάλλον δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ενεργειακή κρίση!!
ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΤΣΙΑ!!”

Αφήστε μια απάντηση