Σάββας Αναστασιάδης: “Οσο θα πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές, η Αγκυρα θα προκαλεί κρίσεις”

Σάββας Αναστασιάδης: “Οσο θα πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές, η Αγκυρα θα προκαλεί κρίσεις”
HELLENIC PARLIAMENT PHOTOS

Στις συνεχιζόμενες φραστικές απειλές της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στον FM100 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε:

«Αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι η ψύχραιμη στάση που διατηρεί η χώρα μας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας εκνευρίζει την Άγκυρα που αντιδρά με φραστικές απειλές. Εκτίμησή μου είναι ότι οι απειλές αυτές θα μένουν στο επίπεδο αυτό. Παράλληλα οι συμμαχίες μας και οι συμφωνίες που υπογράφουμε με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες αναβαθμίζονται, ενώ οι συμφωνίες των εξοπλισμών αναβαθμίζουν και την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό. Όσο πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές θα έχουμε πολλές και ταυτόχρονες τέτοιες κρίσεις με τις οποίες η επιδίωξη και στρατηγική της Τουρκίας είναι να αναγκάσει την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Για τις τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ημερών, παρατήρησε:

«Ήδη το Ορούτς Ρέις πέρασε δίπλα από τη Ρόδο. Θα έχουμε τέτοιες κρίσεις στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και την Κύπρο. Θα παραβιάζεται η ΑΟΖ για να μας αναγκάσουν οι Τούρκοι να κάνουμε την κίνηση και παράλληλα θα έχουμε κρίσεις στο μεταναστευτικό όπως οι εικόνες ντροπής με τους γυμνούς μετανάστες. Η Τουρκία, ένα απόλυτα αστυνομικό κράτος, είχε στόχο να βρεθούν στην πλευρά της Ελλάδας και να μας κατηγορήσει ότι η χώρα μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Θα έχουμε κρίση στα νησιά και στον Έβρο, υβριδικό πόλεμο. Τελευταία ασκείται πίεση στα σύνορα με τη Βουλγαρία, στη Ροδόπη, όπου οι Τούρκοι στέλνουν μετανάστες στη Βουλγαρία για να τους αναγκάσουν να έρθουν στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι γνωστοί και επιβεβαιώνονται καθημερινά».

Σε ερώτηση για το ενεργειακό και το κύμα ακρίβειας, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε:

«Από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο. Δυστυχώς η Ευρώπη είναι διχασμένη, διότι κάποιες χώρες δεν θέλουν αυτό το πλαφόν. Είναι παρήγορο ότι το φυσικό αέριο τις τελευταίες μέρες έκανε βουτιά στην τιμή. Αυτό προφανώς είναι αποτέλεσμα της προμήθειας που έχει κάνει η Ευρώπη, έχουν γεμίσει οι αποθήκες με LNG. Εκτιμάται ότι η τιμή θα παραμείνει εκεί και θα αποδεσμεύσει πόρους που θα κατευθυνθούν στην τιμή του πετρελαίου που είναι αυξημένη. Στη χώρα μας στεκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε κάθε πολίτη με τις επιδοτήσεις, με το καλάθι της νοικοκυράς σε συμφωνία με φορείς της αγοράς καθώς και με άλλους τρόπους στήριξης της κοινωνίας. Δεν είναι εσωτερικό το πρόβλημα αλλά εξωγενές κι αυτό είναι ένα γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Δυστυχώς ενώ ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η ακρίβεια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, χρησιμοποιεί το θέμα αυτό ως επιχείρημα αντιπολιτευτικό».

Αφήστε μια απάντηση