Σάββας Αναστασιάδης: ” Η κοινωνία θα διαλέξει την ασφάλεια και την σταθερότητα”

Σάββας Αναστασιάδης: ” Η κοινωνία θα διαλέξει την ασφάλεια και την σταθερότητα”

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διατηρούμε μία σταθερή διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπες φυσικά, αλλά είναι μία ένδειξη και μάλιστα διαρκής», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στον FLASH Radio 99.4 και στον Γιάννη Μαγκριώτη.

«Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τα βιώματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα ίδια, πλειοδοτεί σε πράγματα που δεν γίνονται. Η κοινωνία το αντιλαμβάνεται αυτό και εντέλει θα διαλέξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα από μία κυβέρνηση δοκιμασμένη στα τρία χρόνια που πέρασαν. Δεν λέω ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά με βάση και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ήταν μία διακυβέρνηση πετυχημένη και αυτό δεν το παραβλέπει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Για το φαινόμενο της ακρίβειας, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Είναι εισαγόμενη η ακρίβεια και έχει σχέση με τις γεωπολιτικές συνθήκες, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία και την αύξηση του κόστους των μεταφορών. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει με τους ελέγχους στην αγορά για να μην κερδοσκοπούν οι επιτήδειοι, με το καλάθι του νοικοκυριού που χλευάζει η αντιπολίτευση αλλά έδειξε ότι οι τιμές μεγάλου αριθμού προϊόντων παραμένουν σταθερές και σε πολλές περιπτώσεις μειώνονται. Κι επίσης η κυβέρνηση παρεμβαίνει ενισχύοντας τις οικογένειες με γενναίες επιδοτήσεις στη θέρμανση και τα καύσιμα. Επιπλέον έχουμε μία ακόμη αύξηση στον κατώτατο μισθό, αυξήσεις στις συντάξεις, μειώσεις φόρων, κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Για τον ΦΠΑ στις τιμές των καυσίμων:

«Τα έσοδα από τα καύσιμα είναι τα πιο σταθερά και σε αυτά στηρίζεται ο κάθε προϋπολογισμός. Ποτέ δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ στα καύσιμα στην Ελλάδα διότι τότε θα προέκυπτε πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία».

Για τις παρακολουθήσεις:

«Θα αποδειχτεί αν είναι σκάνδαλο. Το θέμα είναι στην εισαγγελία και στις αρμόδιες επιτροπές, άρα πρέπει να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε. Με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη».

Αφήστε μια απάντηση