Ραγίζει καρδιές ο πατέρας Βησσαρίωνας για την αδικοχαμένη Γωγούλα: “Μετράω τις μέρες ……πονάω”

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας Βησσαρίωνας για την αδικοχαμένη Γωγούλα: “Μετράω τις μέρες ……πονάω”

Ραγίζει καρδιές το “γράμμα” που στέλνει ο πατέρας Βησσαρίωνας Καντούνης από την Επανομή στην αδικοχαμένη κορούλα του, την Γωγώ. Το 14χρονο κορίτσι που “χάθηκε” πριν από 14 μήνες, βυθίζοντας στο πένθος την περιοχή μας και φυσικά την οικογένεια του ιερέα.

Διαβάστε το γράμμα που δημοσίευσε το grtimes.gr:

«Δεν χρημάτισα ποτέ απουσιολόγος στο σχολείο. Κάποιοι θυμάμαι έδιναν μάχες για να το κρατήσουν και να σημειώνουν απουσίες. Ευλογημένο εκείνο το σχολικό απουσιολόγιο , καταραμένο τούτο του γονιού. Τετρακόσιες είκοσι τρεις απουσίες ψυχή μου, τόσες πολλές καρδιά μου, τόσες ανατολίτισσα μου, τόσες και όχι εκούσιες. Σου παραφύλαξε καρτέρι ο θάνατος των σωμάτων, είχε τον δικό του Κάιν εδώ δίπλα μας, λευκοφορεμένο και ευγενέστατο στην αρχή και αφού σου έδωσε τον αύξοντα αριθμό 3 σε έβαλε στον κατάλογο των θυμάτων του.

Γράφω για να παλέψω να είσαι η τελευταία. Όχι άλλη Γωγώ. Ξέρω ότι καταλαβαίνεις , εξάλλου μου το είπες όταν σε είδα ντυμένη στα λευκά, σε άκουσα ματάρες μου να μου λες – μπαμπά μ’ αρέσει πολύ το «aqua gogo».

Μετράω τις μέρες ……πονάω. Ψάχνω τη πίστη μου στον Θεό να βρω παρηγοριά. Παραλίγο θα ήμασταν μαζί όμως είχε άλλα σχέδια για μένα τον ταλαίπωρο. Αρπάχτηκες ψυχή μου χωρίς να το θες αλλά αυτό εδώ δεν θεωρείται βιασμός. Αρπάχτηκες. Τώρα που πέρασαν τόσες πολλές μέρες, τώρα που το ρολόι μετράει 10.152 ώρες χωρίς εσένα ψάχνουμε το ΓΙΑΤΙ; Τι του έκανες; Που τον πείραξες; Γιατί κορόιδεψε εσένα, εμάς, τα αδέρφια σου; Θες να σου πω για τα αδερφάκια σου; Αλλάξαμε σπίτι. Η μικρή δεν ξαναπήγε στο δωμάτιο σας. Τα αγόρια είναι σιωπηλά. Είχες και ένα σκυλάκι έφυγε μετά μια εβδομάδα από σένα, έτσι ξαφνικά ουρλιάζοντας όλο εκείνο το διάστημα. Γωγώ, η μαμά σου είναι βράχος, ηρωίδα, παίζουμε κρυφτό για να κλάψει ο κάθε ένας μόνος του. Δώσαμε το όνομα σου σε ένα κοριτσάκι στην Αφρική που βαπτίστηκε. Θέλω μα δεν μπορώ να σου γράψω άλλα, μου λείπεις μωρό μου, μας λείπεις καρδιά μου καλή αντάμωση Γωγουλίνι μου”

Αφήστε μια απάντηση