Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις

Το MEGA μεταδίδει live τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Μεγάλες προσφυγικές ροές αναμένει η Ευρώπη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την στρατιωτική εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.

«Ο Πούτιν θέλει να ελέγξει τη χώρα, θέλει μια αφοπλισμένη Ουκρανία υπό τον έλεγχό του. ουσιαστικά είναι προσάρτηση της Ουκρανίας στη Ρωσία. Είναι εύλογες οι σκληρές και κάθετες αντιδράσεις και της Ελλάδας και της Δύσης. Η Ουκρανία επιχειρησιακά είναι μόνη της. Δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ώστε να προστρέξουν οι σύμμαχοι. Καμία από τις κυρώσεις δε δημιούργησε έκπληξη. Δεν υπάρχουν κυρώσεις χωρίς βάρος και σε αυτόν που τις αποφασίζει», σημείωσε μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Πολιτικά και διπλωματικά η ευρωπαϊκή ηγεσία βρέθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η πολεμική διαδικασία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλους μας. Αυτό που προέχει είναι να βρεθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να προχωρήσει ο δρόμος της διπλωματίας και της ειρήνης. Για ανθρωπιστική, κοινωνική και οικονομική επιβίωση. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση και των λαών», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση εδώ στην Ελλάδα, θα ξεκινήσουν προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, πρέπει να φερθούμε με ανθρωπιά. Έχουμε και το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τον πόλεμο πολλοί ξορκίζουμε, αλλά δυστυχώς κάποιοι τον βιώνουν. Νομίζω ότι η στρατηγική του Πούτιν μας αιφνιδίασε, γιατί εισέβαλε στα 2/3 της περιμέτρου της Ουκρανίας. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η Ουκρανία καλείται να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης. Χτες το πρωί σχεδόν υπό συνθήκες τρόμου κορυφαίοι αξιωματούχοι διάβαζαν ανακοίνωση δήθεν απειλών απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν, τις οποίες ακόμα δεν έχουν αποφασίσει γιατί υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και εντός των κρατών της ΕΕ. Δεν υπάρχει αποφασιστικότητα σε επίπεδο ΕΕ», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Ο Πούτιν εκμεταλλεύεται την αδράνεια της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ»
Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στο MEGA, για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς και για τις αντιδράσεις της Δύσης.

Ο κ. Λοβέρδος τοποθετήθηκε σχετικά με την ορολογία που χρησιμοποιήθηκε από την Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το μείζον θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ένας καθρέφτης αυτού του συμβαίνει είναι το χθεσινό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής. Στις διατυπώσεις υπάρχουν 5 αναφορές στην επιθετικότητα της Ρωσίας, 1 αναφορά στην επίθεσης κατά της ζωής ανθρώπων. Δεν υπάρχει ο όρος πόλεμος. Αρα, η προσεκτική διατύπωση την οποία παραολουθεί το ανακοινωθέν, έχει να κανει και με την ποιότητα των αντιδράσεων που είναι οι κυρώσεις. Και οι κυρώσεις αυτές βρίσκουν προετοιμασμένη τη Ρωσία. Όσο αφορά στα λεγόμενα του Ουκρανού προέδρου, η διατύπωση του Ζελένσκι είναι ανεπαρκής για τις συνθήκες έχει μπροστά του έναν πραγματικό δικράτορα πουτ δεν υπολογίζει τίποτα», δήλωσε αρχικά ο κ. Λοβέρδος.

«Ο Πούτιν ήταν νικητής σε ότι αφορά στην αππαιτησή του να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ, ήταν νικητής σε ότι αφορά την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών και έκανε και επέμβαση. Οι όροι που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για την παράδοση της Ουκρανίας, έδειξαν πως ο στόχος τους είναι το Κίεβο«, συμπλήρωσε.

Ανεπαρκής η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ

«Η Δύση είναι εξαρτημένη ενεργειακά από τη Ρωσία. Η απεμπλοκή της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ ήταν επικίνδυνη έτσι όπως έγινε. Όπως είδαμε ξέσπασε πόλεμος, όρο τον οποίο αποφεύγουν στην Σύνοδο Κορυφής. Ο Πούτιν θέλει να εξασφαλίσει στο εγγύς εξωτερικό του, τις χώρες που είναι κοντά τη Γεωργία και την Ουκρανία και να μην εκτοξευθεί καμία απειλή εναντίον τους από αυτές τις χώρες», δήλωσε σχετικά με την υπεροχή της Ρωσίας στις περιοχές αυτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έκανε διάκριση από την μικρή εισβολή και την εισβολή και είχε αποδοκιασστεί. Δεν είναι μία κατάληψη της χώρας αλλά είναι μία «μικρή εισβολή», σύμφωνα με αυτά που έλεγε ο Μπάιντεν», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – «Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν είναι αρκετές»
Σε νέο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν είναι αρκετές.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι χώρες παραμένουν παρατηρητές σε όσα γίνονται.

Αναφορικά με τις επιθέσεις στα εδάφη της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι δε στοχεύουν μόνο σε στρατιωτικούς στόχους αλλά σε πολίτες.

Η ουκρανική κυβέρνηση φαίνεται να πληροφορεί τους πολίτες της ότι σήμερα θα είναι η χειρότερη μέρα των όσων έχουν ζήσει μέχρι τώρα από τη ρωσική εισβολή.

Χιλιάδες Ρώσοι στους δρόμους κατά του πολέμου
Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να στοχεύουν πλέον το Κίεβο. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι ήδη ανησυχητικά υψηλός.

Ο τρόμος στα μάτια των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία σε γειτονικές χώρες ή κλείνονται στα καταφύγια περιμένοντας να περάσει ο εφιάλτης ξυπνά μνήμες από σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, που λανθαμένα θεωρήθηκε ότι τέλειωσαν και ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθούν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει ευρεία δημόσια υποστήριξη για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ανακοίνωσε λίγο πριν από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αλλά μέχρι το βράδυ, χιλιάδες άνθρωποι σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία αψήφησαν τις απειλές της αστυνομίας για να βγουν σε κεντρικές πλατείες και να διαμαρτυρηθούν κατά της στρατιωτικής εκστρατείας.

Αφήστε μια απάντηση