Πως γιόρτασαν οι Ελληνες την Πρωτομαγιά-Σουβλάκια, στεφάνια, μουσική και ταβέρνα…(ΒΙΝΤΕΟ)

Πως γιόρτασαν οι Ελληνες την Πρωτομαγιά-Σουβλάκια, στεφάνια, μουσική και ταβέρνα…(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άστατος καιρός δεν πτόησε όσους θέλησαν να τηρήσουν την παράδοση και να «πιάσουν» τον Μάη στις κοντινές εξοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρωτομαγιάτικα στεφάνια, πικ νικ, ζωντανή μουσική και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Τίποτα δεν έλειπε και από την φετινή Πρωτομαγιά στην πόλη.

«Ήρθαμε να κάνουμε πικ νικ να περάσουμε ωραία να ξεκουραστούμε να φύγουμε από την Αθήνα από την βαβούρα και να έρθουμε να χαλαρώσουμε».

Το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε πολλούς να βγουν στην φύση για να πιάσουν τον Μάη. Περπάτησαν, μάζεψαν λουλούδια, έστησαν σκηνές και έκαναν ποδήλατο και αθλητικές δραστηριότητες.

«Ήρθαμε να πιάσουμε τον Μάη μαζί με το πιάσιμο ποδηλάτου. Έχει κάτι ωραία κίτρινα σαν μαργαριτούλες θα φτιάξω ένα ωραίο στεφάνι για το ποδήλατο μου και το σπίτι μου».

Μετά την βόλτα στην φύση ο κόσμος πήρε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι που έφτιαξε με την οικογένεια του και κατέκλυσε από νωρίς τις ταβέρνες εδώ στους πρόποδες Πάρνηθα.

«Γίνεται ένας χαμός οι κρατήσεις είναι συνεχόμενες. Η πρωτομαγιά θεωρείται από τις καλύτερες ημέρες του χρόνου», σχολίασε ένας καταστηματάρχης.

Πρωτομαγιά με γλέντια στην Θεσσαλονίκη
Στην Θεσσαλονίκη στήθηκε γλέντι από νωρίς το πρωί. Έψησαν σουβλάκια, χόρεψαν και έφτιαξαν τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Με ομπρέλες, τάπερ, κρασί και ζωντανή μουσική στήθηκε ένα υπαίθριο γλέντι εδώ στην Άνω Πόλη. Το υπαίθριο πικ νικ διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Κοντά στη φύση και με καλή παρέα ο κόσμος διασκέδασε και άδραξε την ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση