Πως γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα-Από την Αθήνα μέχρι τους Αρκιούς (3 ΒΙΝΤΕΟ)

Πως γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα-Από την Αθήνα μέχρι τους Αρκιούς (3 ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και μαθητικές παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Με μαύρα περιβραχιόνια και κονκάρδες με τις λέξεις «Ήταν έγκλημα!» παρήλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στη Λάρισα. Η σκέψη στους 57 νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη.

Φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης άφησαν μαύρα μπαλόνια στον ουρανό, ενώ είχαν τοποθετήσει και πανό διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη, στα κιγκλιδώματα.

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε ο Πειραιάς την 25η Μαρτίου, με την εντυπωσιακή μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, μια συμβολική κίνηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Εντυπωσιακές μαθητικές παρελάσεις αλλά και παρελάσεις συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές έγιναν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο μικρός Άγγελος, ο μοναδικός μαθητής στους ακριτικούς Αρκιούς, φέτος δεν παρήλασε μόνος. 13 μαθητές από δημοτικό σχολείο της Βούλας μαζί με τους γονείς τους πήραν πλοίο από τον Πειραιά για τους Λειψούς και από εκεί φουσκωτά για το νησί προκειμένου να παρελάσουν πλάι στον Άγγελο.
Είναι και οι τρεις οι μοναδικοί μαθητές στον τόπο τους. Η γιορτή για την εθνική επέτειο έχει τα πρόσωπά τους.

Ο Άγγελος, ο μαθητής της Δ’ Δημοτικού στους ακριτικούς Αρκιούς, φέτος δεν έμεινε μόνος. Για πρώτη φορά στην παρέλαση έχει δίπλα του και 15 παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.

Η συγκίνηση είναι μεγάλη για το μήνυμα της εθνικης επετείου. Χωρίς λόγια, αλλά με αυτό που έκανε πράξη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Σκοπός τους να γίνει θεσμός με τίτλο «Όπου Υπάρχουν Άγγελοι» για να μην παρελαύνει μόνο του κανένα παιδιί.

Ο Άγγελος μαζί με τους ήρωες του 1821 γνώρισε σήμερα και τους δικούς του ήρωες, γιατί ο κόσμος, όπως λέει η δασκάλα του, μπορεί να αλλάξει κι από ένα μόνο παιδί.

Τέλενδος
Με μία ελληνική σημαία και τον μοναδικό μαθητή δημοτικού, τον Σάββα, η ακριτική Τέλενδος έστειλε το δικό της μήνυμα.

Την τελευταία της παρέλαση ως η μοναδική μαθήτρια του δημοτικού σχολείου έκανε σήμερα η Εφραιμίνα στον Απόλλωνα της Νάξου.

Στον ερημικό δρόμο της Γαύδου δύο μικροί μαθητές κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο του νησιού.

Έθιμα που αντέχουν στο χρόνο και από τους μαθητές στον Ποταμό Κυθήρων.

Στην Κέρκυρα η παλαιότερη Φιλαρμονική της χώρας έδωσε στην ημέρα ξεχωριστό τόνο.

Μια σημαία με τόσες τρύπες όσα τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη βρίσκεται στο βυθό της παραλίας Καραβοστάσι, στο Μπαλί του Ρεθύμνου. Είναι το υποβρύχιο μήνυμα συμπαράστασης και θλίψης για την τραγωδία στα Τέμπη που στέλνουν τα μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Καιρών Κρήτες».

Αφήστε μια απάντηση