Πως γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά σε ολόκληρο τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως γιορτάστηκε η εργατική Πρωτομαγιά σε ολόκληρο τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά έγιναν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τουρκία

Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν οι λίγες δεκάδες των διαδηλωτών που επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία του Ερντογάν καραδοκούσε, τους συνέλαβε και τους ξυλοκόπησε άγρια.

Την ίδια τύχη είχαν και 150 αριστεροί διαδηλωτές. Οι τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην Ταξίμ και υπέδειξαν άλλες περιοχές, μακριά από την πλατεία που αποτελεί σύμβολο της αντίστασης στον Ερντογάν και στις πολιτικές του.

Ιταλία

Στην Ιταλία, οι διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Τορίνο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η ιταλική αστυνομία έκλεισε τον δρόμο σε ομάδες αριστεριστών που κατευθύνονταν στον τόπο συγκέντρωσης που είχαν ορίσει τα συνδικάτα.

Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, όμως προσήχθησαν περισσότερα από 100 άτομα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Γαλλία

Στη Γαλλία, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων.

Από την πορεία στο Παρίσι δεν έλειψαν τα επεισόδια. Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Με δακρυγόνα, υδραντλίες καθώς και με εφόδους με ρόπαλα, η γαλλική αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει εκατοντάδες κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, μεσιτικά γραφεία και καταστήματα γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ.

Η εργατική Πρωτομαγιά έδωσε την ευκαιρία στα συνδικάτα να κάνουν την πρώτη επίδειξη δύναμης μετά την επανεκλογή του προέδρου Μακρόν και να του υπενθυμίσουν τις υποσχέσεις του ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις αγωνίες των εργαζομένων.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση