Πρωτεύουσα της ανάπτυξης ο Δήμος Θερμαϊκού με εμβληματικά έργα και επενδύσεις άνω των 70 εκ. ευρώ!

Πρωτεύουσα της ανάπτυξης ο Δήμος Θερμαϊκού με εμβληματικά έργα και επενδύσεις άνω των 70 εκ. ευρώ!

Ενα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στα έργα που γίνονται στον Δήμο μας παρουσίασε ο όμιλος Real του Νίκου Χατζηνικολάου.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Σε «πρωτεύουσα της ανάπτυξης» εξελίσσεται ο δήμος Θερμαϊκού, με έργα τεράστιας σημασίας και αξίας, τα οποία απογειώνουν την περιοχή, αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, δίνουν εργασία και δημιουργούν πλούτο.

Πρόσφατα, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Περαία επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιώργο Τσαμασλή, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του THES INTEC.

Ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου, κ. Ευθυμιάδης, διαβεβαίωσε ότι το THES INTEC θα είναι έτοιμο σε 2,5 χρόνια να ξεκινήσει την λειτουργία του, δίνοντας δουλειά σε 5.000 ανθρώπους και κίνητρα σε νέους επιστήμονες.

«Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σχέδιο ήταν απλά μια ιδέα, μερικοί το έλεγαν και ουτοπική ιδέα. Σήμερα, όμως, μπαίνει πια στην εποχή της υλοποίησης, με μεγάλη κοινοτική χρηματοδότηση, καθώς θα είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης», δήλωσε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη στο δήμο Θερμαϊκού είναι η αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, με ξεκάθαρη τη θέση από την πλευρά του δημάρχου, κ. Τσαμασλή ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την οικοπεδοποίηση.

Ο κ. Τσαμασλής πίεσε το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας να είναι ένα από τα ακίνητα που θα βάλει σε προτεραιότητα και εκτιμάται πως εντός του 2022 θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τον διαγωνισμό και την εύρεση του επενδυτή.

Ο προγραμματισμός που υπάρχει προβλέπει ότι στον χώρο του εγκαταλελειμμένου σήμερα κάμπινγκ θα δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες, πεντάστερο ξενοδοχείο, ενώ ένα μεγάλο μέρος της έκτασης θα γίνει «πράσινη περιοχή» κι κάποια στρέμματα θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή σχολείου.

Παρόμοια αξιοποίηση με αυτή που έχει δρομολογήσει για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, έχει στα σκαριά ο δήμος Θερμαϊκού και για το κάμπινγκ της Επανομής.

Το ακίνητο περνάει, πλέον, στην ιδιοκτησία του δήμου Θερμαϊκού και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρηθεί σε έναν, επίσης, εγκαταλελειμμένο χώρο να υπάρξει η αναβάθμιση που θα του δώσει αξία και θα εκτοξεύσει το τουριστικό ενδιαφέρον σε μια περιοχή που γνωρίζει τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

«Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα, φέρνοντας στην περιοχή μας επενδύσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας δουλειά σε πολλούς ανθρώπους. Δημιουργούμε προοπτική οικονομικής προόδου και ανάκαμψης», τονίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής”

Αφήστε μια απάντηση