Προσπάθεια δημιουργίας Ψηφιακού Ηλεκτρονικού Κόμματος από τον Σίμο Καψάλα

Προσπάθεια δημιουργίας Ψηφιακού Ηλεκτρονικού Κόμματος από τον Σίμο Καψάλα

Μία ενδιαφέρουσα, όσο και δύσκολη (στην υλοποίησή της) πρωτοβουλία πήρε και “τρέχει” ο Σίμος Καψάλας.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος ψηφιακής διακυβέρνησης του Δήμου Θερμαϊκού και τέως αντιδήμαρχος, μετά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, αποφάσισε να περάσει στο επόμενο βήμα.

Ποιο είναι αυτό; Το “SOCIAL”, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο Ψηφιακό Κόμμα στην Ελλάδα!!

Διαβάστε την Πολιτική Διακήρυξη:

“Είμαστε μια νέα ομάδα πολιτών και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια καλύτερη, σύγχρονη και αποτελεσματική Ελλάδα. Ιδρύουμε το Σύγχρονο Αξιοκρατικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για να συμμετέχουμε ενεργά στον Εκσυγχρονισμό και την Πρόοδο της Πατρίδας μας!!
Καλούμε όλους τους Μετριοπαθείς, Κεντρώους, Σοσιαλδημοκράτες, Οικολόγους και υγιά σκεπτόμενους πολίτες να συστρατευτούνε μαζί μας με σε μια Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

Μέσα από μία Συμμετοχική, Άμεση και Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία όπου όλα τα μέλη μας θα ψηφίζουν τις θέσεις του κόμματος. Ένα ψηφιακό – Ηλεκτρονικό Κόμμα όπου η επαφή των μελών με την ηγεσία και τα όργανα του κόμματος θα είναι άμεση και αποτελεσματική. Τα σύγχρονα μέσα θα μας δώσουν την δυνατότητα να συγκεντρώσουμε τις γνώμες μεγάλου πληθυσμού πολιτών που σήμερα δεν τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν.
Αντιπροσωπεύουμε τον Πράο και Ειλικρινή πολίτη χωρίς ακρότητες και σεβόμενοι την ιδιωτικότητα των άλλων. Δεν θέλουμε ένα κόμμα με πολυτελή γραφεία (γραφεία μας είναι ο Η/Υ, το κινητό κ.α.). Δεν θέλουμε να γεμίσουμε την κοινωνία με αφίσες φυλλάδια και μπροσούρες. Δεν θέλουμε να διαδηλώνουμε στο δρόμο η να μετέχουμε σε ομιλίες όπου ο ομιλητής μιλά και ο όχλος χειροκροτεί. Η Οικολογική μας Συνείδηση θα είναι έμπρακτη και όχι φιλοσοφία του σαλονιού.

Εκφράζουμε τους νέους που είναι η βασική Δημιουργική δύναμη του τόπου μας και που πρέπει να παλέψουμε να τους δοθούν όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν. Στηρίζουμε τους εργάτες, αγρότες και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωσή του σε μια Οικονομία που την πλήττει η Ακρίβεια και η Ανέχεια. Στηρίζουμε ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, να εφαρμόσουμε δίκαια την ισότητα των φύλων σε θέματα μισθών και θέσεων εργασίας και να βοηθήσουμε τα άτομα άνω των 65 ετών να ζήσουν με αυτονομία, αξιοπρέπεια και απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενημέρωση για την προαγωγή και προστασία της υγείας τους.

Στο δική μας παράταξη, αφήνουμε πίσω, τις πελατειακές αντιλήψεις και όλες τις κακές πρακτικές των υπαρχόντων κατεστημένων κομμάτων. Η Αναξιοκρατία είναι το χαρακτηριστικό των τριών μεγάλων κομμάτων όπου μια μικρή ομάδα ανθρώπων διοικεί το κόμμα και προωθεί μόνο τους δικούς της ανθρώπους. Λέμε ΟΧΙ στα υπάρχοντα κόμματα και ερχόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε ΟΧΙ με φωνές και ακρότητες αλλά με την φωνή των επιχειρημάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αποτελεσματικότητας.

Είμαστε ένα βαθιά Δημοκρατικό Κόμμα και απευθυνόμαστε σε όλους τους Δημοκράτες που έχουν κουρασθεί από τα τερτίπια των υπαρχόντων παρατάξεων.

ΣΤΟΧΟΣ μας να προωθήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις σύγχρονες αλλαγές, να εκσυγχρονίσουμε την Δημόσια Διοίκηση με την Τεχνολογία και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για να πετύχουμε μια Ελλάδα Κοινωνικά Δίκαιη, με ένα δυνατό κράτος πρόνοιας, προστασία των δικαιωμάτων των ασθενέστερων στρωμάτων, την πλήρη απασχόληση και εν γένει το κοινωνικό κράτος”.

Στόχος του κόμματος είναι να προλάβει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να πάρει το “πράσινο φως” από τον Αρειο Πάγο για να συμμετάσχει στις εκλογές που έρχονται…

Αφήστε μια απάντηση