Πολύτιμο το Κέντρο Υγείας για την περιοχή μας

Πολύτιμο το Κέντρο Υγείας για την περιοχή μας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισε πάλι μια κουβέντα γύρω από την…χρησιμότητα του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, “έτσι όπως λειτουργεί, υποστελεχωμένο και αποδυναμωμένο”, όπως λένε οι “ειδήμονες”.

Προφανώς και δεν πρόκειται περί σοβαρής ανάλυσης, αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι τα πράγματα, μια δομή υγείας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σε κάθε τόπο, σε κάθε περιοχή, σε κάθε Δήμο. Εμείς αυτή την δομή την έχουμε και θέλουμε να τη διώξουμε;

Προφανώς, λοιπόν, η κουβέντα περί… κλεισίματος είναι εντελώς απαράδεκτη!

Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που προτιμούν να κλείσει το Κέντρο Υγείας; Ναι, υπάρχουν! Πρόκειται περί πολιτικάντηδων οι οποίοι νομίζουν πως θα κερδίσουν κάτι από μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

Οπως κι αν λειτουργεί, με τις όποιες αδυναμίες έχει (που έχει) το Κέντρο Υγείας της Μηχανιώνας είναι πολύτιμο για τον Δήμο Θερμαϊκού. Είναι τεράστια υπόθεση για τον κάθε συνδημότη μας να γνωρίζει πως ανά πάσα στιγμή του συμβεί κάτι, 24 ώρες το 24ωρο, έχει δίπλα στην πόρτα του γιατρούς που θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το τυχόν επείγον περιστατικό και όχι μόνο.

Πάμε, λοιπόν, να αλλάξουμε την κουβέντα και πάμε να δούμε πως θα πιέσουμε ώστε να βελτιωθούν οι παροχές και οι συνθήκες του Κέντρου Υγείας και όχι πως θα το απαξιώσουμε και θα το μηδενίσουμε.

Διότι, ακόμα κι αυτοί οι “μηδενιστές”, την κρίσιμη ώρα, στο Κέντρο Υγείας θα προστρέξουν για βοήθεια…

Αφήστε μια απάντηση