Πολάκης προς Κασσελάκη: “Προκήρυξε εκλογές και φύγε…”-Η απάντηση του νυν προέδρου

Πολάκης προς Κασσελάκη: “Προκήρυξε εκλογές και φύγε…”-Η απάντηση του νυν προέδρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να ζητάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας να πάει το κόμμα σε εκλογές για ανάδειξη αρχηγού.

Πλέον μένει να φανεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα σηκώσει το γάντι μετά την πρόταση Πολάκη και θα ζητήσει να στηθούν κάλπες προκειμένου να μη σέρνεται σε αμφισβήτηση, ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την παρέμβαση Πολάκη, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει ο ίδιος την απόφαση να πάει σε εκλογές. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο και συμφώνησε μαζί τους ο Παύλος Πολάκης.
Ο βουλευτής Χανίων φέρεται να είπε στον Στέφανο Κασσελάκη «πήγαινε σε εκλογές γιατί η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00, με την κατάσταση στην Κουμουνδούρου να είναι τεταμένη. Η Πολιτική Γραμματεία συγκαλείται ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος, και πλέον τα δύο στρατόπεδα στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε θέση σύγκρουσης.

Στις 5 συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας για τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Ποια ήταν η απάντηση του Στέφανου; Απερρίφθη, διότι όπως τόνισε πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα και τον κόσμο του.