Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των 5 Αλβανών που πιάστηκαν με το ναρκοφορτίο των 585 κιλών στους Ν. Επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των 5 Αλβανών που πιάστηκαν με το ναρκοφορτίο των 585 κιλών στους Ν. Επιβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος των πέντε συλληφθέντων για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 585 κιλών, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για: Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα, από κοινού, με τη μορφή της εισαγωγής, αποθήκευσης, κατοχής και μεταφοράς, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση ΚΟΚ, κατά περίπτωση.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών.

Πρόκειται για πέντε άτομα-μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών, κατά την αστυνομία.

Οι τέσσερις είναι από την Αλβανία, ένα ανδρόγυνο, 50 και 42 ετών και τα δύο ανίψια τους, 21 και 33 ετών καθώς και ένας 35χρονος Έλληνας, αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα πέντε άτομα, εκ των οποίων ο 50χρονος που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, συνελήφθησαν χθες μετά από αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών.

Σε κάποια από τα δέματα κοκαΐνης που βρέθηκαν μέσα στα δύο οχήματα καθώς και σε κούτα μέσα σε ένα από τα δωμάτια της οικίας, υπήρχαν σήματα της σβάστικας. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα σύμβολα αυτά συνδέονται με τα εργαστήρια στη νότια Αμερική, εκεί όπου παράγεται η κοκαΐνη. Είναι άγνωστο όμως για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη παρτίδα της ναρκωτικής ουσίας.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους.

Δείτε βίντεο κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια:

Πηγή βίντεο: grtimes.gr

Αφήστε μια απάντηση