Ποδηλατικές διαδρομές στον Δήμο Θερμαϊκού

Ποδηλατικές διαδρομές στον Δήμο Θερμαϊκού

Σε μια έκταση 131,36 τετραγωνικά χιλιόμετρα με 50 χλμ ακτογραμμής ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, με πολλές οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, με 2 περιοχές natura (λιμνοθάλασσα Επανομής, λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου), με 178 σπάνια προστατευόμενα είδη πτηνών μεταξύ των οποίων και φλαμίνγκο, με πάνω από 2500 είδη φυτών, αρχαιολογικά ευρήματα από τον 4ο- 5ο π.χ. αιώνα και ναούς χρονολογούμενους από το 1110 – 1865 μ.χ., μπορείτε να εξερευνήσετε τον Δήμο Θερμαϊκού με το ποδήλατο.

Ο Δήμος Θερμαϊκού αποτελεί ιδανικό ποδηλατικό προορισμό όλες τις εποχές του έτους καθώς διαθέτει πολλές εύκολες και μεσαίου επιπέδου διαδρομές. Αξιοσημείωτη είναι η ύπαρξη πεζόδρομου με ποδηλατοδρόμο στο παραλιακό μέτωπο Περαίας – Αγίας Τριάδας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σημεία ενοικίασης και επισκευής ποδηλάτων, χώροι στάθμευσης για τα ποδήλατα, bike friendly hotels και όλα αυτά δίπλα στη Θεσσαλονίκη!

Θεσμό αποτελεί ο ετήσιος αγώνας 5 χιλιομέτρων που πραγματοποιείται τον Μάιο με τη λήξη των Αργυρίων με αφετηρία το κέντρο της Επανομής και τερματισμό την Παραλία Επανομής.

Στην περιοχή της Επανομής μπορείτε να θαυμάσετε το Μετόχι Κριτζιανών, στη Μηχανιώνα τον αρχαιολογικό χώρο του Αινεία, ενώ στην περιοχή του Αγγελοχωρίου θα μαγευτείτε από τον ομώνυμο φάρο το ηλιοβασίλεμα.

Οι λάτρεις της θάλασσας μπορούν να ξεκινήσουν τη βόλτα τους από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις ΚΑΠΠΑ 2000 και διανύοντας το μαγικό παραλιακό μέτωπο των 8 χλμ να την ολοκληρώσουν στους επιβλητικούς βράχους της Αγίας Τριάδας.
Ποδηλατικά σωματεία και ομάδες συνεχώς επιλέγουν το Δήμο μας για ποδηλατάδες για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο!

Για περισσότερες ποδηλατικές διαδρομές μπορείτε να επισκεφτείτε ενδεικτικά τις παρακάτω ιστοσελίδες:
https://www.bikemap.net
https://www.wikiloc.com

Αφήστε μια απάντηση