Πλήθος κόσμου στην ημερίδα της Λέσχης Αστυνομικών στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Πλήθος κόσμου στην ημερίδα της Λέσχης Αστυνομικών στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ημερίδα για την ρωσική Εισβολή και τις εξελίξεις στην Ευρώπη διοργάνωσε η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση με θέμα: «Η Ευρώπη στη Δίνη του Πολέμου. Η Γέννηση ενός νέου ψυχροπολεμικού κόσμου» συγκέντρωσε στην αίθουσα πλήθος κόσμου, μέλη της λέσχης αστυνομικών αλλά και απλούς που πολίτες που ενημερώθηκαν για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και τις συνέπειες που αφορούν την Ευρώπη, αλλά και τα Βαλκάνια.

«Αυτό που πεθαίνει πρώτο στον πόλεμο είναι η αλήθεια, οπότε στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητήσουμε εάν αυτά που ακούμε είναι αληθή. Μας μιλούν για ειρήνη, χωρίς να λένε τα αίτια του πολέμου. Παράλληλα δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία σε αυτά που έγιναν στην Κύπρο με την Τουρκία από τις υπερδυνάμεις, ενώ στον πόλεμο με την Ουκρανία που δεν είναι στο ΝΑΤΟ υπάρχει άμεση βοήθεια. Νομίζω ότι αυτά που λένε στις τηλεοράσεις κρύβουν έναν μεγάλο βαθμό υποκρισίας», είπε προλογίζοντας την εκδήλωση ο εξαίρετος πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών, Γιώργος Φεστερίδης.

Στην συνέχεια, ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικός στην Οικονομική Γεωγραφία και Γεωπολιτική Θεωρία μίλησε για το ΝΑΤΟ, την Ρωσία, την Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα τον ανταγωνισμό των ηγεμονικών δυνάμεων:

«Καταρχάς έχουμε αυτό που λέμε στην Διεθνή Θεωρία: «Ανταγωνισμός των Ηγεμονικών Δυνάμεων», ενώ οι μικρές χώρες αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην θεωρία των Διεθνών Σχέσεων. Οι Αμερικανοί λένε ότι το δόγμα Μονρόε που ανακοινώθηκε το 1823 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ η Ρωσία προτάσσει το δόγμα του εγγύς εξωτερικού. Από το 1999 μέχρι το 2019 14 χώρες πρώην δορυφόρους του Συμφώνου της Βαρσοβίας, έχουν περάσει στο ΝΑΤΟ»

Υπήρξαν κι άλλοι ομιλητές σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, σε μια εκδήλωση που άφησε το δικό της χρήσιμο αποτύπωμα.

Αφήστε μια απάντηση