Πετρίδης: “Το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει ποτέ!”

Πετρίδης: “Το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει ποτέ!”

Ο Κώστας Πετρίδης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ένα στέλεχος της «γενιάς Ανδρουλάκη» μιλά, τόσο για την υπόθεση που ταλανίζει την επικαιρότητα της χώρας, το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, άλλα και για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με την πολιτική, τα προβλήματα της περιφέρειας της Β’ Θεσσαλονίκης στην οποία δραστηριοποιείται και τονίζει με νόημα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει ποτέ».

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε στο grtimes.gr:

-Ξεκινώντας με το ζήτημα των υποκλοπών το οποίο κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, βλέπετε να αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί;

“Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο της αμέλειας. H κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρέει. Είναι θέμα ημερών η παραίτηση του Πρωθυπουργού. Δεν είναι ζήτημα κομματικό, ούτε “στείρα αντιπολιτευση”, ούτε κάτι άλλο που θα προκύψει από τα διαρκώς αποπροσανατολισμένα “non paper” του Μαξίμου που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ, να ρίχνει την ΝΔ, ακόμα μια φορά από τον θρόνο που στρογγυλοκάθισε με την αγαστή βοήθεια του ανεπαρκούς και “βολικού” αντιπάλου που “έχτισε” το brand name του στις πλάτες των “αγανακτισμένων”, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης, απ’ την πρώτη στιγμή, συγκέντρωσε όλη την εξουσία στα χέρια του, όσο ποτέ κανένας πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση. Με όχημα το ” επιτελικό κράτος”, όλα περνούσαν από ένα στενό- προσωπικό κύκλο συνεργατών του. ΟΛΑ! Δέκα ολόκληρες ημέρες ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα. Επίμονα, χωρίς ντροπή, χωρίς συστολή: ότι είναι φυσιολογικό να παγιδεύεται ένα κινητό τηλέφωνο, πως είναι αναμενόμενο να εκβιάζονται πολιτικοί αντίπαλοι, ότι συμβαίνει σε όλους, πως φταίει το θύμα. Μόνο ότι έπρεπε να τους πει κι “ευχαριστώ” ο Ν. Ανδρουλάκης για την τιμή που του έκαναν, δεν ειπώθηκε. Σύντομα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, θα λογοδοτήσουν στον λαό”

-Πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη;

“Η παρακολούθηση πολιτικών, από μόνη της ως πράξη είναι ανήθικη. Η προσπάθεια να παγιδευτεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μέσω χρήσης λογισμικού παρακολούθησης συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Είναι σημείο των καιρών διακυβέρνησης ΝΔ και πολιτικού δεσποτισμού το γεγονός πως στα εγχώρια ΜΜΕ δεν έχει γίνει μεγάλη είδηση η υπόθεση αυτή , ενώ αντίθετα, βλέπουμε μέσα όπως οι “NY Times” να ασχολούνται διεξοδικά με το ζήτημα αυτό. Αντίθετα, παρακολουθούμε έντρομοι την προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης είτε, αν είναι δυνατόν, την απόπειρα “προβοκάτσιας” στο θέμα αποστολής του ενεργού Link που θα παγίδευε το κινητό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται να πέσει φως από τη Δικαιοσύνη σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση”

-Και μέσα σε όλα αυτά, σε ένα τέτοιο κλίμα πως ένας νέος άνθρωπος ασχολείται με την πολιτική; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε προς τα εκεί;

“Η ενασχόληση μου με την πολιτική δεν είναι “καπρίτσιο” ούτε υπήρχε προδιαγεγραμμένη πορεία μέσω συγγενή μου στον στίβο της πολιτικής για να “λειάνει” το έδαφος στην δική μου διαδρομή. Η ενασχόληση με τα κοινά, είναι κάτι που προσδιορίζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου. Είμαι ο εαυτός μου όταν επικοινωνώ με τον συμπολίτη μου για να ακούσω τις ανάγκες του. Νιώθω πως ακούγοντάς τον, οφείλω στον ίδιο, σε εμένα και στην ίδια την κοινωνία, να βρω τις δυνάμεις για να τον βοηθήσω να ακουστεί σε κεντρικό επίπεδο. Έχοντας κατακτήσει τα “δικά μου ένσημα” στην κοινωνία και την οικονομία, προερχόμενος από λαϊκή οικογένεια σε μια περιοχή – μικρογραφία της Ελλάδας, την Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, βίωσα τα «πάνω» και τα «κάτω» της μακράς περιόδου κρίσης που “χτύπησε” και την δική μας πόρτα όπως και της πλειοψηφίας της χώρας, από τότε, έχοντας ταυτιστεί ιδεολογικά με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την νεολαία, μέσα από καθημερινές “μάχες του αυτονόητου” , αποφάσισα πως η πολιτική, είναι κάτι παραπάνω από μια ενασχόληση για εμένα. Έχει γίνει πλέον κομμάτι της ζωής μου και χρέος όλων όσων ασχολούμαστε με την πολιτική σκηνή είναι να δώσουμε τις δικές μας μάχες για ένα νέο πολιτικό ήθος, μακριά από παλαιοκομματικές λογικές και να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια, άφοβα και καθαρά”.

-Πόσο ρόλο παίζει στην δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ η ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στη θέση του προέδρου του Κινήματος;

“Το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει ποτέ. Κι ο λόγος μπορεί να βρεθεί στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Το ΠΑΣΟΚ είναι ιδέα που λαβώθηκε στοχευμένα από τους πολιτικούς του αντιπάλους που χέρι-χέρι στις πλατείες των αγανακτισμένων ύψωνε κρεμάλες απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων. Επί μια δεκαετία όσοι πάσχισαν να θάψουν την δημοκρατική παράταξη, τώρα καθημερινά διαψεύδονται και αποδεικνύεται στην πράξη μια “ανίερη συμμαχία” του πιο “βολικού δίπολου” στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με καθαρό αφήγημα και θέσεις ευθύνης, δίνει όραμα σε όλους αυτούς που επί χρόνια μας είχαν γυρίσει την πλάτη. Δικαίως θα πω εγώ. Σίγουρα όμως, οφείλουμε την αύξηση της δυναμικής μας σε όλους αυτούς και κυρίως στην εκλιπούσα, Φώφη Γεννηματά που κόντρα σε όλους και όλα, κράτησε στιβαρά το τιμόνι της παράταξης και την κράτησε όρθια στα “πέτρινα χρόνια”. Με σύνθημα την “ανανέωση” την “πολιτική αυτονομία” και την “ενότητα” ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο εγγυητής του οράματος της σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας τα επόμενα χρόνια. Είμαστε μαζί, για μια νέα αλλαγή που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος”.

-Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει και να ξεπεράσει αρχικά τον ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία να αποτελέσει ενναλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας;

“Ήδη το ΠΑΣΟΚ είναι η εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας. Με την ΝΔ να “κυνηγάει την ουρά της” και να ασκεί επιφανειακή πολιτική που βασίζεται σε εξαγγελίες , “διαρροές” και ψευτο-επιδόματα, αποτελεί μια από τις χειρότερες ενδεχομένως κυβερνήσεις συναγωνιζόμενη “επάξια” τον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019. Όχι μονό μπορεί, μα το ΠΑΣΟΚ θα είναι η παράταξη που θα είναι η κυβέρνηση της χώρας τα επόμενα χρόνια. Οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκουν απέναντι “ορδές από τρολ” του διαδικτύου είτε ένα ισχυρό “τείχος σιωπής” στα εγχώρια ΜΜΕ. Η κοινωνία όμως ακούει, βλέπει και κατανοεί πως το πολιτικό όχημα που επιλέγουν οι προοδευτικοί πολίτες για να εκφραστούν είναι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής”.

-Ποια είναι τα προβλήματα της Β’ Θεσσαλονίκης στην οποία θα είστε υποψήφιος βουλευτής;

“Η Β’ Θεσσαλονίκης είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Με ιδιαίτερη ανθρωπογεωγραφία συνδυάζει τον αστικό με τον αγροτικό πληθυσμό και πρέπει να έχει σοβαρή εκπροσώπηση στην Βουλή. Επιγραμματικά θα μπορούσα να τονίσω τα εξής προβλήματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μου: Τις σημαντικές οικονομικές αδικίες εις βάρος των παραγωγών και των κτηνοτρόφων στην ευρύτερη περιοχή, ζητήματα υποδομών, μεταφορών και την υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας στην περιοχή. Θυμίζω πως είναι σε εξαγγελία μεγαλεπήβολα έργα όπως λ.χ. η μαρίνα της Μηχανιώνας ή το τεχνολογικό πάρκο thessintech που δεν έχουμε δει ούτε ταμπέλα στις περιοχές που να προμηνύουν έργα. Σε ό,τι αφορά το ογκολογικό νοσοκομείο, είναι πολύ σημαντικό που γίνεται στην δυτική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης επιτέλους, ωστόσο, τα αρχικά σχέδια το τοποθετούσαν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Στην Σίνδο, τα Πανεπιστημιακά τμήματα είναι υπ’ ατμόν και σε όλα αυτά αν προσθέσουμε τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, ιδίως στους νέους, θα έλεγε κανείς πως οι πολίτες της Β Θεσσαλονίκης είμαστε πολίτες “β κατηγορίας” χάριν στην διαχείριση και την πολιτικής της εξαγγελίας εδώ και μια δεκαετία από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Άνθρωποι του μεροκάματου, βίωσαν αδικίες άνευ προηγουμένου κατά την δεκαετία αυτή και εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις. Καταλήξαμε να γίνουμε μια πόλη “μακέτας” και πιστεύω πως δεν αξίζουμε ως Θεσσαλονικείς αυτό που ζούμε. Η Θεσσαλονίκη πάντα, αποτελούσε πυλώνα προοδευτισμού και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την επικράτεια. Με τον πολιτισμό της, την διαφορετικότητα και τον λαό της να εξάγουν διαχρονικά πολιτισμό, δεν μπορεί να καταλήξαμε η πόλη που γίνεται γνωστή για χούλιγκαν, γυναικοκτονίες και δημόσια έργα που γίνονται ανέκδοτο μαζί με τις αστικές συγκοινωνίες”.

Αφήστε μια απάντηση