Περιήγηση στην Υεμένη με τον “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

Περιήγηση στην Υεμένη με τον “Φιλέα Φογκ” (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Η περιήγηση στην Υεμένη άρχισε από την πρωτεύουσα Sana’a μία πόλη γεμάτη με εκπληκτικές εικόνες που συναντάς μόνο στα παραμύθια.

Περιπλανηθήκαμε στα δρομάκια στα souk και στις γειτονιές της πόλης με τα 103 τζαμιά, τα 14 χαμάμ και τα πάνω από 6000 σπίτια- πύργους που τα περισσότερα είναι πάνω από 400 χρόνια παλιά ένα αληθινά υπαίθριο μουσείο.

Η πόλη είναι χτισμένη σύμφωνα με την παράδοση από τον μεγαλύτερο γιό του Νώε σε μία κοιλάδα σε υψόμετρο 2300μ. και κατοικείται συνεχώς εδώ και 2500 χρόνια.Και στα 40 περίπου παζάρια της πωλούνται ακόμη λιοβάνι και μύρο.

Και η εκπληκτική αρχιτεκτονική της χώρας αποκαλύπτεται στα χωριά Thilla, Kawkabam, Ηababa, Al Khutayb και Al Hajjara τα σκαρφαλωμένα στους απόκρημνους βράχους με τα πολυώροφα πέτρινα σπίτια, που μαζί με τις εικόνες της καθημερινής ζωής δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ξαφνικά σε ένα κόσμο που φαντάζει βιβλικός.

Πήγαμε ακόμη στο Ma’arib την πρωτεύουσα της βασίλισσας του Σαβά και φτάσαμε ως την κοιλάδα-όαση Hadhramout, όπου ανακαλύψαμε το εκπληκτικό Shibam <το Μανχάταν τηε ερήμου> μιά πολύ παλιά πόλη που σε σχεδόν μισό τετρ. χιλ. έχει περίπου 500 σπίτια-πύργους με 7 πατώματα ψηλά, φτιαγμένα αποκλειστικά από τούβλα ψημένου πηλού, που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680΄

Αφήστε μια απάντηση