Πεντακάθαρα και κρυστάλλινα τα νερά στον Ποταμό

Πεντακάθαρα και κρυστάλλινα τα νερά στον Ποταμό

Τα πιο καθαρά νερά στο νομό Θεσσαλονίκης είναι αναμφισβήτητα αυτά του Ποταμού της Επανομής! Πρόκειται για παραλία εξαιρετικού κάλλους με διαύγεια νερού εντυπωσιακή και δειγματοληπτικούς ελέγχους που αγγίζουν την τελειότητα.

Την καθαρότητα, λοιπόν, και την καταλληλότητα της παραλίας του Ποταμού για μπάνιο ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει και όποιος το κάνει είναι εκτός πραγματικότητας.

Το ότι δεν έχει τοποθετηθεί “γαλάζια σημαία” είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα νερά και την επισκεψιμότητα για μπάνιο από τον κόσμο.

Η ύπαρξη υγροβιότοπου στην περιοχή, απαιτεί ακόμη πιο αυξημένη ευαισθησία για την προστατευόμενη περιοχή NATURA, κάτι που κάνει τους αρμόδιους φορείς επιφυλακτικούς στο να δώσουν την “γαλάζια σημαία”, προσπαθώντας, ίσως, να “προστατεύσουν” το φυσικό περιβάλλον. Βεβαίως, ουδείς αντιλαμβάνεται αυτή την “διασύνδεση” με την “γαλάζια σημαία”, αλλά επί της ουσίας αυτό λίγη σημασία έχει.

Είτε με, είτε χωρίς “γαλάζια σημαία”, η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει. Η θάλασσα του Ποταμού είναι πεντακάθαρη και κρυστάλλινη!

Συνεπώς, όσοι αναμοχλεύουν το ζήτημα της μη ύπαρξης “γαλάζιας σημαίας” στον Ποταμό, εν μέσω καλοκαιρινής-τουριστικής περιόδου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν ανησυχία στον κόσμο και εκνευρισμό στους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το πως είναι δυνατόν ορισμένοι που “εργάζονται για το καλό του τόπου” να προσπαθούν να υποδαυλίσουν να βάλουν εμπόδια στην τουριστική σεζόν, “δυσφημίζοντας”, επί της ουσίας την καλύτερη παραλία του Δήμου μας.

Αφήστε μια απάντηση