Πασχαλίδου για Τσαμασλή: “Δεν εκλέχτηκε για να κάνει τον ηθοποιό”

Πασχαλίδου για Τσαμασλή: “Δεν εκλέχτηκε για να κάνει τον ηθοποιό”

Ευθεία επίθεση της δημοτικής συμβούλου (της παράταξης Μαυρομάτη), Πάττης Πασχαλίδου κατά του Γιώργου Τσαμασλή. Η κ. Πασχαλίδου, κατηγορεί τον δήμαρχο για ανυπαρξία υπογραμμίζοντας δεικτικά πως “δεν εκλέχτηκε για να κάνει τον ηθοποιό”.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

“Δήμος Θερμαϊκού – Ο τελευταίος Δήμος σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ΟΥΡΑΓΟΣ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

Ούτε ένα νέο έργο δεν ενέταξε στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»!

Η κατρακύλα της διοίκησης του κ. Τσαμασλή δυστυχώς συνεχίζεται. Ένας κ. Τσαμασλής που αξιοποίησε και συνεχίζει να αξιοποιεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αποκλειστικά κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως το THESSINTECH, ή όπως η έλευση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία (εδώ έπαιξε θετικό ρόλο και η Περιφέρεια ΚΜ). Και τώρα δημοσιεύει την επικείμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, όπου λέει θα «..η ανάπτυξη έργων και υποδομών της περιοχής θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεργασίας που θα έχει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με τον Αναπληρωτή Υπουργό».

Και συνεχίζει απτόητος: “Το όραμα της Διοίκησης για «επενδύσεις και έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή σε κόμβο ανάπτυξης» άρχισε ήδη να παίρνει σάρκα και οστά και, με τις κατάλληλες επαφές από την Κυβέρνηση, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα.”

Δυόμιση χρόνια μετά την εκλογή του, ο κ. Τσαμασλής συνεχίζει να διοικεί χωρίς να υλοποιεί κανένα έργο, διαφημίζοντας τις σχέσεις του με το κόμμα, μοιράζοντας ακόμα θα και υποσχέσεις και κάνοντας τον ηθοποιό. -Αλήστου μνήμης η ανάρτησή του και η φωτογραφία του με τον Αντόνιο Μπαντέρας-.

Όμως δυστυχώς για τον ίδιο και ακόμα περισσότερο δυστυχώς για όλους εμάς, δεν εκλέχτηκε για να κάνει τον ηθοποιό. Ψηφίστηκε τη δεύτερη Κυριακή, για να διοικήσει τον τόπο, για να βρει λύσεις και για να κάνει έργα. Και είχε την τύχη να διοικήσει το Δήμο σε μία περίοδο ιδιαίτερα ευνοϊκή για την χρηματοδότηση έργων.

Σε μια εποχή λοιπόν που «βρέχει χρήμα» για υποδομές και έργα στους Δήμους, ο ίδιος κρατάει ομπρέλα, τεράστιου μεγέθους. Κι όχι ομπρέλα βροχής, ομπρέλα θαλάσσης κρατάει.

Την εποχή που όλοι σχεδόν οι Δήμοι πανελλαδικά έχουν να προτάξουν εντάξεις πλείστων έργων υποδομής στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος μας δεν έχει καταφέρει να εντάξει ούτε ένα νέο έργο στο Πρόγραμμα. Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, που σχεδιάστηκε από την σημερινή κυβέρνηση, αφορά τη χρηματοδότηση Δήμων για νέα έργα, και κάθε Δήμος έχει ένα ανώτατο όριο, ένα πλαφόν που στην περίπτωση του Δήμου μας φτάνει τα 18 εκατ. ευρώ. (κάποια έργα δεν υπολογίζονται στο όριο αυτό, ενώ συνυπολογίζονται και κάποια έργα στο προηγούμενο πρόγραμμα Φιλόδημος).
Οι αιτήσεις των Δήμων για νέα έργα ολοκληρώθηκαν στα μέσα του 2021. Υπάρχουν Δήμοι, και γειτονικοί μας, στους οποίους εγκρίθηκαν έργα από το 2021 και σήμερα δημοπρατούνται, ενώ και κάποια κατασκευάζονται. Έργα αγροτικής οδοποιίας, έργα αναπλάσεων, έργα υδρεύσεων ή αποχετεύσεων, μεγάλα κτιριακά έργα κλπ. Όλοι οι Δήμοι του Νομού Θεσσαλονίκης εγκρίθηκαν για έστω ένα μεγάλο έργο στο Πρόγραμμα, πολλοί από αυτούς και για περισσότερα από ένα έργα.

Όλοι οι Δήμοι εκτός από έναν…

Ξέρετε τι ποσό νέων έργων που υποβλήθηκαν από τη διοίκηση Τσαμασλή εγκρίθηκε για το Δήμο μας???
Μηδέν.
Έχουμε την αρνητική πρωτιά πανελλαδικά.,, δε γνωρίζω αν υπάρχει έστω ακόμα ένας Δήμος σε όλη την Ελλάδα που δεν του έχει εγκριθεί έργο στο Τρίτσης! Βλέποντας και όλους τους γειτονικούς μας δήμους, μας πιάνει θλίψη, αφού είμαστε ο μοναδικός Δήμος στο Νομό Θεσσαλονίκης που δεν έχει εντάξει κανένα έργο υποδομής στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης!!

Ας αναρωτηθεί ο κ. Τσαμασλής και ας ρωτήσει και τον Υπουργό: Τί πραγματικά φταίει και ο Δήμος Θερμαϊκού είναι τελευταίος και καταϊδρωμένος?

Η απάντηση είναι εύκολη: Η τεράστια ανεπάρκεια της διοίκησης του.
Ότι και να έρθει και να υποσχεθεί ο Υπουργός, όσες φωτογραφίες και να βγάλετε, δυστυχώς για τον τόπο μας, η πραγματικότητα είναι τραγική. Έχει μπει για τα καλά το 2022 και οι άλλοι Δήμοι υλοποιούν τα έργα του Τρίτση, ενώ η διοίκηση του δικού μας Δήμου, απλώς βγάζει φωτογραφίες και (λέει) ότι σχεδιάζει την ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα λέει θα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εδώ γελάμε, δυόμιση χρόνια μετά μας λέει ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Δυστυχώς για τον κ. Δήμαρχο, τα έργα δεν υλοποιούνται με την εξαργύρωση προσωπικών πολιτικών γνωριμιών. Η Νέα Δημοκρατία ψηφίστηκε στις βουλευτικές εκλογές ως η κυβέρνηση αυτού του τόπου. Δεν εκλεχθήκατε ως κυβέρνηση, ούτε σας τοποθέτησε κανείς τοποτηρητή της κυβέρνησης. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κυβέρνηση και τα έργα δε γίνονται πια με βάση τις κατάλληλες γνωριμίες με την κυβέρνηση. Για να κάνει έργα ένας Δήμαρχος, χρειάζεται δουλειά, σχεδιασμό και τεχνογνωσία. Όχι λόγια, όχι μόνο αναρτήσεις, φωτογραφίες και «θα».

Αλλά εδώ η σημερινή διοίκηση δεν υλοποιεί έργα, τα οποία ως Αντιδήμαρχος την προηγούμενη πενταετία, φρόντισα, με τους συνεργάτες μου και τα στελέχη της Τ. Υ. να τα ετοιμάσουμε. Έργα έτοιμα για να τα δημοπρατήσουν ή κάποια απλά να τα υλοποιήσουν. Δυστυχώς ούτε αυτό είναι εφικτό στο Δήμο μας. Φυσικά από την πλευρά της διοίκησης Τσαμασλή πάντα προβάλλεται το πόσο λάθος ήταν όλα, οι μελέτες και τα έργα της δικής μας διοίκησης. Και αν ήταν?? (που δεν ήταν).

Γιατί κ. Δήμαρχε και κύριοι της διοίκησης δεν τα διορθώνετε, παρά αφήνετε να χαθούν τα ΠΑΝΤΑ – ΟΛΕΣ οι XΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ!!

Ο χρόνος δυστυχώς μετρά αντίστροφα για το Δήμο μας, που χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Ο χρόνος όμως και ο δικός σας κ. Τσαμασλή τελειώνει, αφήνοντας ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ, αφού δεν θέλετε, δεν μπορείτε και δεν ξέρετε”.

Αφήστε μια απάντηση