ΠΑΣΟΚ: Εντείνουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος (BINTEO)

ΠΑΣΟΚ: Εντείνουν τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος (BINTEO)

Κάθε στιγμή από τις επόμενες 90 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.

Με συνεχείς περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, επιχειρούν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΠΑΣΟΚ, να επικοινωνήσουν τη δική τους πολιτική πλατφόρμα, ενόψει των κρίσιμων εσωκομματικών διαδικασιών του φθινοπώρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη Σύρο όπου και επισκέφτηκε το νοσοκομείο του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του συστήματος υγείας, ενώ την Κυριακή αναμένεται να μεταβεί στο αποστακτήριο Μακρυωνίτη.

«Είναι δέσμευση μου και μένα και του ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση της δημόσιας υγείας. Το κοινωνικό κράτος, η δημόσια υγεία και παιδεία είναι αυτό που χρειάζεται ο λαός μας για να βελτιώσει τη ζωή του και να ζήσει με λιγότερες ανισότητες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, περιοδεύει το Σαββατοκύριακο σε Πρέβεζα και Κοζάνη, ενώ κατά την επίσκεψή του στο Κερατσίνι διατύπωσε το διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να κάνει άλμα προς τα εμπρός.

«Το διακύβευμα είναι ένα: θέλουμε μικρά βήματα που πολλές φορές μοιάζουν στάσιμα ή θέλουμε ένα άλμα, μεγαλύτερο από τη φθορά που λέει και ο ποιητής» ανέφερε ο κ. Δούκας.

Από την πλευρά, ο Παύλος Γερουλάνος, που ρίχνει το βάρος του στην επαφή με την κοινωνία, ξεκαθάρισε πως αντίπαλός του δεν είναι οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

«Ο αντίπαλός μας δεν είναι ένας από τους συνυποψηφίους μας, ο αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της ΝΔ που αυτή τη στιγμή ο κόσμος της έχει γυρίσει τη πλάτη. Για να έρθει σε μας δεν έχει να κάνει με το τι είναι η ταυτότητά μας στο παρελθόν αλλά με το τι πιστεύουμε για τη χώρα για το μέλλον. Να πούμε τι πρεσβεύουμε», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Σε τροχιά εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η εσωστρέφεια και η μουρμούρα αναφορικά με την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται και η συζήτηση για την ανάγκη συγκρότηση μιας κυβερνητικής πρότασης που θα τεθεί απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί μέσα από τις δυσκολίες που έχει να μη χρωστά σε τράπεζα και σε τρίτους. Προσπαθούμε να τα βγάλουμε όλα εις πέρας χωρίς να χρωστάμε ούτε ένα ευρώ», σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του είπε: «Θα πρέπει να δούμε πως θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή τη κατάσταση, όχι με αυτή τη κυβέρνηση άλλα με μια επόμενη κυβέρνηση στον αντίποδα αυτής της πολιτικής για να βαδίσουμε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και η Άννα Διαμαντοπούλου.