Παραδοχή Μαργαρίτη: ” Το έργο στην Παραλία Επανομής είναι της Περιφέρειας”

Παραδοχή Μαργαρίτη: ” Το έργο στην Παραλία Επανομής είναι της Περιφέρειας”

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου να προβάλει έργο (μέσω δελτίου τύπου) που δεν είναι δικό της, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Μαργαρίτης, προέβη στην παραδοχή της “πατρότητας” του συγκεκριμένου έργου στην Παραλία Επανομής, απαντώντας σε σχόλιο του Αντώνη Ζαβέρκου.

Ιδού η παραδοχή:

“Το έργο είναι της περιφέρειας και δεν το οικειοποιήθηκε η διοίκηση. Παρόλαυτα αν δεν το γνωρίζεις υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και του δήμου μας για την ωρίμανση έργων που είναι να γίνουν, για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τις υποδομές κλπ.

Όσον αφορά τους 172 δρόμους, των μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων, να σου θυμίσω ότι το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2022 και η σύμβαση υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2022. Από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, 13 μήνες, το έργο ήταν σχεδόν μπλοκαρισμένο, εξαιρείται ο περιφερειακός της Επανομής που ξεκίνησε προεκλογικά καθώς και κάποια μικρά τμήματα (κράσπεδα κλπ). Το έργο προχώρησε με γοργούς ρυθμούς από τον Ιανουάριο και μετά και ο στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση, η οποία όμως όπως όριζε η σύμβαση θα έπρεπε να το έχει ολοκληρώσει εντός 9 μηνών, δηλαδή μέχρι και τον Αύγουστο του 2023 πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Μπορώ να σου πω το τι έχει συμβεί και για όλα τα έργα που αναφέρεσαι στις φωτογραφίες αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα για σένα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να κάνεις αντιπολίτευση και δικαίωμα σου είναι. Η στείρα και κακόβουλη αντιπολίτευση να είσαι σίγουρος ότι δεν βοηθάει τον τόπο μας.

Κλείνοντας να σου αναφέρω ότι τα παρακάτω έργα έχουν δημοπρατηθεί και είτε ξεκίνησαν είτε θα ξεκινήσουν:

– Ανάπλαση χώρου Κοχύλι
– Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Μηχανιώνας
– Ανακατασκευή παιδικής χαράς στη Μηχανιώνα
– Αναβάθμιση πλατείας Μεσημερίου.

ΥΓ. Υπάρχουν έργα από τα παραπάνω που έρχονται από την διοίκηση του κυρίου Μαυρομάτη, που ήσουν μέρος της, και δεν υλοποιήθηκαν ούτε στην τετραετία του κυρίου Τσαμασλή κινδυνεύοντας να απενταχθούν”.

Το ερώτημα είναι γιατί να γίνεται όλος αυτός ο “μύλος”… Ελπίζει κανείς πως δεν θα το πάρει κανένας χαμπάρι;