Παρέμβαση-απάντηση Αδαμίδη στο θέμα Μαντζάρη

Παρέμβαση-απάντηση Αδαμίδη στο θέμα Μαντζάρη

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του, ο αντιδήμαρχος Τύπου και δημοσίων σχέσεων, Σπύρος Αδαμίδης (επί χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) παρεμβαίνει στο θέμα που έχει προκύψει με τον πρώην δήμαρχο, Αντώνη Μαντζάρη, ο οποίος βαρύνεται από ένα χρέος που αφορά το ΚΑΠΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Επιτέλους …. ως που θα φτάσει η κατρακύλα ορισμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης …

Έχουν το θράσος -προκειμένου μάλλον να φανούν αρεστοί σε φίλους και γνωστούς … ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών- να ομιλούν καθημερινά για το πρόβλημα χρέωσης από τον ΕΦΚΑ που απασχολεί τον μεγάλο Δήμαρχο του πρώην Δήμου Θερμαϊκού κ. Αντώνη Ματζάρη και να χρησιμοποιούν το χρέος -αλλά και τον ίδιο- για τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες, όταν οι ίδιοι από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν δεν έπραξαν το παραμικρό για την επίλυση του ζητήματος, όταν μπορούσαν και έπρεπε !!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν : το «πρόβλημα» ξεκίνησε στα τέλη του 2017 αρχές του 2018. Αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο αξιότιμος κ. Παναγιώτης Μήλιος, κατά δήλωσή του «τελευταίος εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος της Διοίκησης Αντώνη Ματζάρη» και στενός συγγενής του ….. Συνεπικουρούμενος από τον πρώην Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαυρομμάτη -τον οποίο οι δημότες καταψήφισαν εμφατικά στις εκλογές του 2019- δήλωσε ότι «θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Παράταξη Θερμαϊκός Νέα Πορεία του Γιάννη Μαυρομάτη προσπάθησε σαν Διοίκηση ……. να λύσει το πρόβλημα γιατί το Χρωστάει ο Τόπος στο ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΤΖΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ !!!!!».

Ωραία λόγια, πλην όμως ανούσια. Θα έπρεπε ο αξιότιμος κ. Μήλιος να μας ενημερώσει επακριβώς για τις ενέργειες που έπραξε ως καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος για να λύσει το θέμα και κυρίως να μας ενημερώσει για τους λόγους που δεν κατάφερε τελικά να το επιλύσει .. Επίσης να μας εξηγήσει γιατί μπορεί σήμερα να λυθεί νομικά το πρόβλημα, ενώ ο ίδιος δεν κατάφερε να το λύσει από το 2018 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2019 …….

Να μας απαντήσει επίσης γιατί, ενώ μπορούσε, δεν ενέκρινε -μαζί με τον τότε Δήμαρχο, αξιότιμο κ. Ιωάννη Μαυρομμάτη- την δική μου πρόταση για τη μίσθωση κινητών πραγμάτων (έπιπλα κλπ.) καθώς και ενός γραφείου του ΚΑΠΠΑ από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, πρόταση με την οποία συμφωνούσε και ο κ. Χρήστος Κυριακόπουλος, νομικός σύμβουλος του κ. Μαυρομμάτη. Να μας απαντήσει επίσης γιατί απέρριψαν από κοινού -και μάλιστα ασυζητητί- την πρότασή μου για επαναλειτουργία της πισίνας του ΚΑΠΠΑ, μέσω της οποίας θα ήταν δυνατή η συγκέντρωση χρημάτων για την πληρωμή του ΕΦΚΑ που εξακολουθεί να βαρύνει μέχρι και σήμερα τον κ. Ματζάρη. Να μας πει επίσης γιατί ως σύμβουλος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, δεν έφερε πρόταση στο Δ.Σ. αυτού για την υλοποίηση της δικής μου παραπάνω πρότασης … Καλύτερα μάλλον όμως να απολογηθεί ενώπιον του κ. Αντώνη Ματζάρη για όλα αυτά και όχι να μετακυλά τις βαρύτατες ευθύνες του …..

Και ναι πράγματι, τον Ιούνιο του 2018 εξουσιοδοτήθηκα ως νομικός και μόνο, να επεξεργαστώ το θέμα και να υποβάλω σύννομη πρόταση για να έλθει ως θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Οικονομικών, πλην όμως αξιότιμε κ. Μήλιο, θα έπρεπε να γνωρίζετε μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με τα δημοτικά δρώμενα ότι ο Προέδρος εισάγει προς συζήτηση τα θέματα που του καταθέτουν οι Υπηρεσίες και δεν έχει -τότε τουλάχιστον- καμία εκτελεστική εξουσία να εισηγηθεί ο ίδιος θέμα και ιδίως οικονομικής φύσεως …. Εσύ και η Υπηρεσία σου έπρεπε να το πράξεις….

Παρ’ όλα αυτά, καίτοι η ως άνω πρόταση έγινε υπεύθυνα από εμένα και μάλιστα πριν λάβει το θέμα διαστάσεις εντούτοις δεν την προχώρησε, ούτε ο κ. Μήλιος, ούτε ο κ. Μαυρομμάτης. Όταν δε επιχειρήθηκε να γίνει συζήτηση αυτής τον Απρίλιο του 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο αξιότιμε κ. Μαυρομμάτη, δεν ήταν πλέον δυνατή η λήψη απόφασης, όχι γιατί την «μπλόκαρε» ο κ. Τσαμασλής, αλλά διότι βάσει του άρθρου 65 του ν. 3852/2010, υπήρχε η σχετική εκ του νόμου απαγόρευση (από τον Απρίλιο του 2019 έως και το Σεπτέμβριο του 2019). Συνεπώς, μέχρι και τη λήξη της θητείας μου δεν μπορούσε να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση ..

Τέλος και προς αποφυγή παρεξηγήσεων … Όλοι ανεξαιρέτως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης επιθυμούμε διακαώς την επίλυση του προβλήματος και την απαλλαγή του μεγάλου ΔΗΜΑΡΧΟΥ Αντώνη Ματζάρη από τα χρέη που του φορτώθηκαν… Τούτο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα διότι :

1. Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να λυθεί γρήγορα και απρόσκοπτα το θέμα το 2018, με τη μίσθωση κινητών και γραφείου του ΚΑΠΠΑ από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ λόγω απροθυμίας της τότε Διοίκησης να το πράξει αλλά και λόγω απροθυμίας του κ. Μαυρομμάτη να επαναλειτουργήσει η πισίνα του ΚΑΠΠΑ για να έχει αυτό έσοδα, με αποτέλεσμα να μείνει επί τρία (3) συνεχή χρόνια κλειστή (2017, 2018 και 2019) και να ανοίξει επιτέλους από τη Διοίκηση του κ. Τσαμασλή αμέσως μετά την εκλογή της, αποσπώντας φυσικά τα θετικά σχόλια των δημοτών,
2. Εν συνεχεία, όταν πλέον το θέμα πήρε διαστάσεις, εμφανίστηκαν στο «προσκήνιο» και άλλες οφειλές του ΚΑΠΠΑ, π.χ. προς τη Δ.Ο.Υ., που βαρύνουν και τους Πρόεδρους της Διοίκησης αυτού με δέσμευση προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων, αλλά και οφειλές προς άλλοτε εργαζόμενους του ΚΑΠΠΑ που υπερβαίνουν το ποσό των 50.000,00 ευρώ και
3. Η πρόταση που έφεραν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν παντελώς ασαφής, αόριστη και νομικά αστήρικτη (άλλως «πρόταση απελπισίας για να φύγουμε από την υποχρέωση»), με αποτέλεσμα αυτή να απορριφθεί πανηγυρικά από τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την εξεύρεση νόμιμης και εφικτής λύσης.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο λοιπόν, δηλώνουμε ότι η Διοίκηση του Δημάρχου κ. Γεωργίου Τσαμασλή, συνεχίζει απρόσκοπτα την έρευνα για την εξεύρεση σύννομης λύσης στα προβλήματα του ΚΑΠΠΑ, ώστε να μπορέσει να πετύχει, σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης, την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων προσώπων και όχι μόνο του κ. Αντώνη Ματζάρη στην απαλλαγή του οποίου και μόνο περιορίζονται οι ενέργειες της αντιπολίτευσης …
Ο Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
ΣΠΥΡΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ”.

Αφήστε μια απάντηση