Πανηγυρίζει ο Δήμος για την επιβολή προστίμων και κατασχέσεων σε καταστηματάρχες

Πανηγυρίζει ο Δήμος για την επιβολή προστίμων και κατασχέσεων σε καταστηματάρχες

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση σήμερα το πρωί (πριν λαλήσουν τα κοκόρια), συνεργεία του Δήμου Θερμαϊκού προέβησαν σε κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων και επιβολή 22 προστίμων σε καταστηματάρχες της περιοχής μας με επίκεντρο τους Ν. Επιβάτες.

Οπως αντιλαμβάνεστε υπήρξε ένταση και αντεγκλήσεις με τους επιχειρηματίες, ενώ παρούσα ήταν και η αστυνομία για τον “φόβο των Ιουδαίων”.

Οι επαγγελματίες ζητούσαν συνεννόηση, υποστηρίζοντας πως δεν ειδοποιήθηκαν, ώστε να τακτοποιηθούν τα θέματα, με τον Δήμο να αρνείται, προφανώς θέλοντας να κάνει σόου, όπως φαίνεται και από την παρακάτω “πανηγυρική” ανακοίνωση:

“Με στόχο την προάσπιση του δημόσιου χώρου και την τήρηση της νομιμότητας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού προχώρησαν σε απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω μη ύπαρξης των ανάλογων αδειών και πληρωμής των αντίστοιχων τελών.
Επίσης επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα σε αντίστοιχες επιχειρήσεις λόγω υπέρβασης των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπαν οι αντίστοιχες άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.
Η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να προστατευτεί ο δημόσιος χώρος προς όφελος των δημοτών, θα συνεχιστεί”.

Πλέον, υπάρχει “πόλεμος” μεταξύ των δύο πλευρών με την διοίκηση να βάζει ξεκάθαρα, πια, απέναντί της τους επαγγελματίες που και ντόπιοι είναι και απασχολούν πολλούς συνδημότες μας στα μαγαζιά τους…