Πανελλαδική απεργία: “Παραλύει” η χώρα από την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανελλαδική απεργία: “Παραλύει” η χώρα από την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Παραλύει» η χώρα από τη γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για ΣΗΜΕΡΑ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε η ΓΣΕΕ με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για τη δρομολόγηση 50 λεωφορείων.
Η Διοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε στη δικαιοσύνη και σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ «με τις ευχές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων οδηγώντας τους στις αίθουσες των δικαστηρίων, για να κηρύξει την απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και τη συμμετοχή των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. σε αυτήν, παράνομη και καταχρηστική».

Πέντε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένες πέντε συγκεντρώσεις και θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από εργαζόμενους, φορείς, σωματεία και συνδικάτα.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα καλεί σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου το ΠΑΜΕ.

Στις 10.00 είναι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, ενώ στις 10.30 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα. Μία ακόμη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 στην Αγίας Σοφίας από μέλη της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)