Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο αγώνισμα Aquathlon στους Ν. Επιβάτες και την Περαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο αγώνισμα Aquathlon στους Ν. Επιβάτες και την Περαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου στον Θερμαϊκό κόλπο για μικρούς και μεγάλους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon.

Ο αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τριάθλου στο αγώνισμα Aquathlon σε συνδιοργάνωση της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Δήμου Θερμαϊκού, με ανάδοχο την έμπειρη στη διοργάνωση αγώνων τριάθλου εταιρεία, WhyNot, διεξάγεται για 1η φορά, με στόχο να γίνει θεσμός, στους Νέους Επιβάτες και την Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν ένα από τα αγωνίσματα του τριάθλου.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου οι ήδη μυημένοι τριαθλητές, αλλά και οι λάτρεις της ανοιχτής θάλασσας και οι δρομείς, που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο συνδυαστικό αγώνισμα του aquathlon, θα τρέξουν 2,5 χλμ στο πλακόστρωτο των Νέων Επιβατών και της Περαίας, θα κολυμπήσουν 1,0 χλμ στην περιοχή της μαρίνας των Νέων Επιβατών, και θα τρέξουν ξανά άλλα 2,5 χλμ διαδοχικά παραλιακό μέτωπο μεταξύ Νέων Επιβατών και Περαίας, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις πιο νοσταλγικές παραθεριστικές διαδρομές της Θεσσαλονίκης με θέα το μπλε του Θερμαϊκού.

Το πρώτο σφύριγμα θα δοθεί για τους μικρότερους αθλητές, γεννημένους το 2010 και 2011, που θα έχουν και αυτοί την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο άθλημα, παίρνοντας μέρος στην απόσταση Super Sprint με δύο δρομικές διαδρομές των 1000 μέτρων, ανάμεσα στις οποίες θα παρεμβάλλεται η ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτούς κολυμβητική διαδρομή των 400 μέτρων.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι παίδες και οι κορασίδες, γεννημένοι/ες το 2008 και 2009, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση Sprint, τρέχοντας απόσταση 1250 μέτρων κολυμπώντας για 500 μέτρα και τρέχοντας διαδοχικά για άλλα 1250 μέτρα.

Θα ακολουθήσουν οι έφηβοι και οι νεάνιδες (έτη γέννησης 2006 και 2007), οι οποίοι θα διανύσουν την Standard απόσταση, ενώ τον αγώνα θα κλείσουν οι άντρες και γυναίκες τριαθλητές με την Standard απόσταση με 2,5 χλμ τρέξιμο, 1000 μέτρα κολύμπι και 2,5 χλμ τρέξιμο σε μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, κατάλληλη για διακεκριμένους, αλλά και για αρχάριους Age Groupers και νέους τριαθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και να βρεθούν για πρώτη φορά στη Γραμμή Εκκίνησης και Τερματισμού ενός πρωταθλήματος Aquathlon.

Ο αγώνας θα αποτελέσει έναυσμα για τους συμπολίτες μας και τους παραθεριστές, που θα γίνουν θεατές των σημαντικών επιδόσεων των αθλητών και του μεγάλου ηλικιακού εύρους των συμμετεχόντων, για την ενασχόλησή τους με το άθλημα και γενικότερα, την εισαγωγή της άθλησης στον καθημερινό τρόπο ζωής τους.

Η καρδιά του Τριαθλου χτυπάει εδώ και οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας αγωνίζονται σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι.