«Πανδαισία» από το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Πανόραμα

«Πανδαισία» από το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Πανόραμα

Παγωνιά έξω από το γυμναστήριο, θερμή ατμόσφαιρα εντός και αμείωτη αγωνιστική διάθεση. Η κακοκαιρία εμφανίστηκε βεβαίως και στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Πανοράματος ουδόλως επηρεάστηκε η εορταστική εικόνα με αποτέλεσμα διοργανωτές και συμμετέχοντες στο αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης να δημιουργήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 04 και 05/02 ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το 5ο όπεν της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν παράλληλα το 1ο, που φιλοξενήθηκε στο ανατολικό προάστιο της συμπρωτεύουσας. Συγκέντρωσε 245 αθλητές και αθλήτριες (με 9 απουσίες της τελευταίας στιγμής), τους περισσότερους από κάθε άλλο ανοιχτό πρωτάθλημα φέτος μετά τους 203 στην Αθήνα και τους 201 στον Βόλο και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Τους αγώνες διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, ο Γιώργος Κοσμάς στους παίδες, η Ειρήνη Χρυσοστομίδου στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες η Αθανασία Γκόγκα στις παγκορασίδες, ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης στους μίνι παμπαίδες και η Μιχαέλα Λαγκουβάρδου στις μίνι παγκορασίδες.

Στο ευρύχωρο και απόλυτα λειτουργικό γυμναστήριο, που βρίσκεται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του δήμου, χρησιμοποιήθηκαν 18 τραπέζια. Το πρόγραμμα κύλησε ομαλά και οι συνολικές ώρες των αγώνων ξεπέρασαν τις 20. Στο Πανόραμα είχε σήμερα κρύο και δυνατό αέρα, επίσης μικρή χιονόπτωση το πρωί μέχρι που άνοιξε ο καιρός, πάντως η θερμοκρασία μέσα στο γυμναστήριο ήταν σταθερά καλή.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Στους εφήβους (παιδιά έως 19 ετών) έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το νούμερο 2, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-1 σετ του αριστερόχειρα Αθανάσιου Τζενίδη και πήρε το πρώτο του χρυσό φέτος (11-6, 11-4, 9-11, 11-4). Επιτυχία και η πορεία του φιναλίστ, καθώς προχώρησε από το νούμερο 7 στα seeding.

Στις νεάνιδες πρώτευσε επίσης το νούμερο 2, η Στέλλα Τζαρίδου. Σε υπέροχο και πολύ ενδιαφέροντα στη διακύμανση, τελικό, έκαμψε τη Λεμονιά Γκαϊντατζή με 3-2 από 0-2 πίσω στα σετ (8-11, 11-13, 12-10, 11-3, 12-10). Η Τζαρίδου είχε κατακτήσει την πρωτιά και στην Αλεξανδρούπολη.

Στους παίδες (αθλητές έως 15 ετών) ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιώργος Κοσμάς συναντήθηκαν σ’ έναν ακόμα τελικό αναπτυξιακού μετά από τον Οκτώβριο, στον Βόλο. Αυτή τη φορά επικράτησε ο δεύτερος, προχωρώντας από τη βάση του ταμπλό. Ο Γιαννιώτης διεθνής πήρε τη νίκη με 3-1 σετ, πανηγύρισε το παρθενικό του χρυσό μετάλλιο σε αυτή την κατηγορία των αναπτυξιακών και υποχρέωσε τον Λουτρακιώτη κάτοχο τριών τίτλων στην πρώτη του ήττα στον θεσμό για φέτος (6-11, 13-11, 11-6, 11-4).

Στον τελικό των κορασίδων προκρίθηκαν στον τελικό, με ανατροπές προγνωστικών, η Ειρήνη Χρυσοστομίδου και η Χριστίνα Τζενίδη. Η αθλήτρια από τη Φλώρινα έκαμψε στα ημιτελικά με 3-2 σετ το 1ο φαβορί, τη Στέλλα Μαυροματάκη, ενώ η Θεσσαλονικιά κατέβαλλε με 3-1, επίσης στα ημιτελικά, το 2ο φαβορί, τη Γεωργία Σπανού (στην 8άδα είχε αποκλείσει στα 5 σετ την αδερφή της Ειρήνης, τη Νεστορία Χρυσοστομίδου). Στο καθοριστικό παιχνίδι για την 1η θέση η Χρυσοστομίδου αναδείχτηκε νικήτρια με 3-2 σετ ύστερα από πολύ ισορροπημένη αναμέτρηση (12-10, 8-11, 8-11, 11-6, 11-8). Η Χρυσοστομίδου ήταν Νο 4, η 13χρονη Τζενίδη Νο 3.

Στους παμπαίδες (αθλητές έως 13 ετών) βρέθηκαν να παίζουν για το χρυσό μετάλλιο ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης, νούμερο 1 και 2 αντίστοιχα της κατηγορίας. Έδωσαν συναρπαστική αναμέτρηση και επικράτησε ο Φουσέκης με 3-2 και ανατροπή από 1-2 σετ (11-7, 1-11, 10-12, 11-8, 11-6). Ο αριστερόχειρας Πατρινός συμπλήρωσε πια καρέ επιτυχιών φέτος στα αναπτυξιακά.

Επίσης τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό των παγκορασίδων. Η Αθανασία Γκόγκα (Νο 1) είχε γερή κόντρα με την Ελπίδα Τασιού, επικράτησε με 3-1 σετ (11-6, 11-13, 12-10, 11-5) και χάρηκε τη 2η φετινή πρωτιά σε 4 τελικούς.

Στους μίνι παμπαίδες (αθλητές έως 11 ετών) διεκδίκησαν την πρωτιά τα δύο πρώτα φαβορί, τα οποία στη διάρκεια της σεζόν είχαν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους και στους παμπαίδες. Ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης νίκησε τον Μάριο Σερίδη με 3-1 σετ, όπως ακριβώς είχε γίνει και στον αντίστοιχο τελικό στον Βόλο (11-9, 7-11, 11-9, 11-9).

Στις μίνι παγκορασίδες αναμετρήθηκαν για το χρυσό μετάλλιο αθλήτριες από δύο σωματεία της Θεσσαλονίκης. Η Μιχαέλα Λαγκουβάρδου ξεπέρασε την Αντωνία Γαντά με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-9) και γεύτηκε πρωτόγνωρη χαρά σε πανελλήνιας εμβέλειας τουρνουά.

Εκτός βέβαια από στελέχη της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο των αγώνων βρέθηκαν επίσημοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, η αντιδήμαρχος αθλητισμού Σοφία Σαουρίδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ανατολή Κωνσταντινίδου και η δικηγόρος Μαρία Καβούνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον ίδιο δήμο με τον συνδυασμό του δημάρχου.

Η Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ απένειμε τιμητικές πλακέτες για τη βοήθειά τους προς το άθλημα στον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτετζίδη και στην αντιδήμαρχο Σοφία Σαουρίδου. Πολύτιμη στο οργανωτικό κομμάτι υπήρξε η συμβολή του σωματείου Θερμαίου Θέρμης με τον έφορο Χρήστο Τασιό, που είναι και μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Παπά, που ήταν στους χορηγούς. Όλοι οι αθλητές πήραν από μία σακουλίτσα με μπάρα, μπανάνα και νερό.

Απονομή επάθλων έκαναν η Σοφία Σαουρίδου, ο Χρήστος Τασιός, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Β. Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ Σωκράτης Παπασάβογλου και η Χριστίνα Χατζηφιλιππίδου πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος.

Οι νικητές και ο νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Αθανάσιος Τζενίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Γιάννης Μαλαμούδης (Ίφιτος Πατρών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕΚ)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Παγώνα Πάτρας)

2. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης)

3. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αθανασία Γκόγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

3. Φίλιππος Παπανικολάου (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

2. Αντωνία Γαντά (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

3. Ελισάβετ Αντωνίου (ΑΣ Μακέδνος)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ» ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Στους αγώνες για τις θέσεις 3-4 έτυχε να κριθούν στα 5 σετ μόνο τα δύο παιχνίδια των αδερφών Σπανού. Στις κορασίδες η Στέλλα Μαυροματάκη κατέβαλλε με 3-2 σετ τη Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας), ενώ στις παγκορασίδες η Παρασκευή Σπανού νίκησε με τα ίδιο σκορ την Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (Πανιώνιος ΓΣΣ).

Στους υπόλοιπους «μικρούς» τελικούς τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα: Στους εφήβους ο Γιάννης Μαλαμούδης επικράτησε του Γιάννη Αναστασιάδη (Φάρος Αλεξανδρούπολης) με 3-1 σετ, στις νεάνιδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη της Κατερίνας Αλεξούδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ, στους παίδες ο Θεοφάνης-Γιώργος Μήτκας του Γιώργου Γιώτη (Φιλία Ορεστιάδας) με 3-1 σετ, στους παμπαίδες ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης του Γιώργο Σασσάνη (Τελαμών Σαλαμίνας) με 3-0 σετ, στους μίνι παμπαίδες ο Φίλιππος Παπανικολάου του Κυριάκου Ξυδά (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-1 σετ και στις μίνι παγκορασίδες η Ελισάβετ Αντωνίου της Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων) με 3-1 σετ.

Αφήστε μια απάντηση