Παγκόσμιο ΣΟΚ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμιο ΣΟΚ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυροβολισμοί έπεσαν σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, με τον πρώην πρόεδρο να απομακρύνεται τραυματίας από την σκηνή από το προσωπικό ασφαλείας.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να σκύβει την ώρα που εκφωνούσε ομιλία, πιάνοντας το αυτί του. Γρήγορα περικυκλώθηκε από τους άνδρες της μυστικής υπηρεσίας και έμεινε κάτω για περίπου ένα λεπτό περικυκλωμένος από τα σώματά τους.

Στη συνέχεια σηκώθηκε όρθιος και σήκωσε την γροθιά του στον αέρα, προτού τον συνοδεύσουν από την σκηνή σε ένα όχημα και στη συνέχεια απομακρυνθεί.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου δείχνουν αίμα στο αυτί του καθώς απομακρυνόταν. Ο πρώην πρόεδρος φάνηκε να κρατάει το πλάι του κεφαλιού του καθώς έπεφτε στο έδαφος.

«Ασφαλής»

Όπως αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής, μετά τους πολλαπλούς πυροβολισμούς που ακούστηκαν σε συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου. Μάλιστα, βγήκε από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε και κατευθύνεται προς την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πηγές των μυστικών υπηρεσιών, ο άνδρας που άνοιξε πυρ αρκετές φορές εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι νεκρός. Την ίδια ώρα, έχασε τη ζωή του και ένα άτομο από το κοινό που παρακολουθούσε την ομιλία, ενώ δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος βρισκόταν έξω από τον χώρο που διεξαγόταν η προεκλογική ομιλία, υποστηρίζει ότι είδε τον ένοπλο να ανεβαίνει σε μια στέγη και προσπάθησε να προειδοποιήσει την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας νεαρός άνδρας από την Πενσιλβάνια, περίπου 20 ετών. Όπως έχει γίνει γνωστό, φαίνεται πως φορούσε μπλούζα που σχετίζεται με ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ακροδεξιάς, οπότε εξετάζεται ενδεχόμενη εμπλοκή του με τον συγκεκριμένο χώρο.

Για το συμβάν, το οποίο ακόμα παραμένει θολό, έδωσε συνέντευξη Τύπου το FBI.

Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ένας ελεύθερος σκοπευτής από την ασφάλεια του Τραμπ να πυροβολεί την στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, προς το μέρος του φερόμενου ως δράστη.

Επικοινωνία Μπάιντεν – Τραμπ

Να σταματήσει η πολιτική βία ζήτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας την επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μετά το περιστατικό, με τον Τζο Μπάιντεν να μεταβαίνει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον όπου θα έχει έκτακτη ενημέρωση.

«Ήταν μια δολοφονική επίθεση κατά του Τραμπ, του τρύπησε το αυτί, αν δε γύρναγε εκείνη την στιγμή το κεφάλι του θα έμπαινε κρανίο», λέει για το περιστατικό, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Όταν έχουμε να κάνουμε με ανοιχτούς χώρους τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχει πρόβλημα. Με τα νέα όπλα που υπάρχουν τώρα, οι εκτελέσεις γίνονται και από πολύ μεγάλες αποστάσεις».