Πήρε φωτιά το Κορδελιό (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήρε φωτιά το Κορδελιό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη στα περίχωρα της Σμύρνης στην Τουρκία, από πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Όλη νύχτα εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές έδιναν μάχη με τον χρόνο ώστε να εμποδίσουν τις φλόγες να μπουν περαιτέρω στον αστικό ιστό.

Δεκάδες σπίτια όμως στα περίχωρα της Σμύρνης έγιναν στάχτη και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Κορδελιό και άλλες περιοχές στα, περίχωρα της πόλης.

«Οι φλόγες εδώ έχουν εξαπλωθεί και οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Εδώ στην περιοχή που βρισκόμαστε, όλοι έχουν βγει στον δρόμο. Ελπίζουν και περιμένουν να σβηστεί η πυρκαγιά», μετέδωσε το δελτίο του TRT HABER.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα κάνουν το έργο των πυροσβεστών καθώς προκαλούν συνέχεια αναζωπυρώσεις.
Οι ακραίες συνθήκες έκαναν αδύνατη την χρήση εναέριων μέσων για αρκετή ώρα.

«Η φωτιά αναζωπυρώθηκε με τους ισχυρούς ανέμους. Καίει μεγάλες εκτάσεις. Είπαμε πως η Σμύρνη έχει πνιγεί στους καπνούς. Κι όσο περιμέναμε να την θέσουν υπό έλεγχο αυτή αναζωπυρώθηκε», μετέδωσε το δελτίο του HABERTURK.

Οι τοπικές αρχές είπαν πως όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά ξέσπασε από ένα πικνίκ μέσα στο δάσος που έστησαν τρεις πολίτες.

72 πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε όλη την Τουρκία. Από αυτές οι 45 τέθηκαν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραχίμ Γιουμακλί δήλωσε πως 69 φωτιές έχουν τεθεί πλέον υπό έλεγχο αλλά σε 6 περιοχές ο αγώνας συνεχίζεται.

Στη Σμύρνη έχουν καεί επίσημα 16 σπίτια ενώ έχουν γίνει πολλές εκκενώσεις. Περίπου 3.500 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους ενώ έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις καθώς οι περισσότερες από αυτές τις πυρκαγιές φαίνεται πως είναι από εμπρησμό.

Μάλιστα, χθες συνελήφθησαν και δύο ανήλικα παιδιά για τις φωτιές.