Πάσχα στην Ελλάδα: Κάθε περιοχή, κάθε χωριό και κάτι μοναδικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάσχα στην Ελλάδα: Κάθε περιοχή, κάθε χωριό και κάτι μοναδικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι απόλυτα συνδυασμένο με ήθη και έθιμα που κρατάνε στο βάθος των χρόνων.

Κάθε περιοχή, κάθε χωριό και κάτι μοναδικό.

Χίος

Όλα είναι έτοιμα στη Χίο για το παραδοσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου που βέβαια συναντά πολλές φορές και αντιδράσεις. Παρά τα όσα ακούγονται σχετικά με τη νομιμότητα ή μη του εθίμου, ο ρουκετοπόλεμος αποδείχθηκε «μαγνήτης» επισκεπτών από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ωστόσο, αυτήν τη φορά, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον παγκοσμίως καθώς δεκάδες κανάλια είναι στο νησί για να το καταγράψουν, ενώ θα μεταδοθεί και ζωντανά στο Λας Βέγκας.

Το έθιμο θα κινηματογραφηθεί σε πραγματικό χρόνο και θα μεταδοθεί απευθείας στη MSG Sphere στο Las Vegas, με τα συνεργεία των δύο συνοικιών, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, να είναι έτοιμα για ένα μοναδικό θέαμα.

Αγρίνιο

Και στο Αγρίνιο, κάτοικοι και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ένα μοναδικό θέαμα, καθώς για ακόμη μία χρονιά άναψαν τα χαλκούνια.

Τα χαλκούνια, που είναι αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές, αποτελούν έθιμο που κρατά τις ρίζες του από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπου οι Βραχωρίτες τα άναβαν κατά την περιφορά του Επιταφίου με σκοπό να απομακρύνουν τους αλλόθρησκους.

Δείτε το θέμα από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση