Πάνω από 40.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – «Παράθυρο» για νέα μέτρα σε τοπικό επίπεδο (BINTEO)

Πάνω από 40.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – «Παράθυρο» για νέα μέτρα σε τοπικό επίπεδο (BINTEO)

Με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα ζητώντας από τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολιάστους.

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, μιλώντας στο MEGA, επισήμανε ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 ημέρες για να φανεί η αποτελεσματικότητα ή μη των μέτρων.

Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν και χθες Σάββατο τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 6.393 κρούσματα, 43 θάνατοι, ενώ 459 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 377 είναι ανεμβολίαστοι.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπως την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Εκκλησιασμός με μέτρα προστασίας
Ελεύθερη ήταν σήμερα η είσοδος στους ναούς με τους περισσότερους πιστούς, ωστόσο, να λένε ότι τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και διατηρώντας αποστάσεις κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Αρκετοί πιστοί πάντως είχαν μαζί τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για παν ενδεχόμενο.

Ασφυκτικά γεμάτες οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη & Πάτρα
Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι απελπιστική. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της πόλης δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα, και πλέον ασθενείς με βαριά συμπτώματα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η εφημερία ολοκληρώθηκε με 40 εισαγωγές, και όλες τις κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Για αυτό 7 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε ΜΑΦ, με την κατάσταση να προβληματίζει ιδιαίτερα τους γιατρούς.

Αντίστοιχη κατάσταση και στην Πάτρα, η οποία κατέγραψε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέσα στη βδομάδα.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έγιναν περισσότερες από 20 εισαγωγές στη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, ενώ συνολικά 120 άτομα νοσηλεύονται τόσο στο νοσοκομείο του Ρίου, όσο και στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας.

Αχαΐα – Κλειστή η εστίαση την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα
Κλειστές θα παραμείνουν οι επιχειρήσεις της εστίασης στην Αχαΐα τη Δευτέρα 8/11, με απόφαση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων.

Οι επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν πως, η επιβολή rapid test στους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε ανοικτούς χώρους μικτών επιχειρήσεων, συνιστά ένα άτυπο lockdown που θα μειώσει περαιτέρω τους πελάτες και τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση