Ο “Φιλέας Φογκ” στη ζούγκλα της Τανζανίας (ΦΩΤΟ)

Ο “Φιλέας Φογκ” στη ζούγκλα της Τανζανίας (ΦΩΤΟ)

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

Την πρώτη φορά που πήγαμε στην Τανζανία μείναμε στα βόρεια της χώρας, περάσαμε από την λίμνη Manyara, αλλά κυρίως απολαύσαμε το θαύμα της φύσης τον κρατήρα Ngoro-Ngoro, που με διάμετρο 23 χιλ. δημιουργεί ένα φυσικό αμφιθέατρο, μία πραγματική κιβωτό του Νώε καθώς τα απότομα τοιχώματα του, που φτάνουν σε ύψος τα 600 μ. παγιδεύουν περισσότερα από 20.000 ζώα και μεταξύ τους ελέφαντες, ρινόκερους, λιοντάρια και βούβαλους.

Την δεύτερη φορά από την πρωτεύουσα Dar Es Salaam κατευθυνθήκαμε στο πάρκο Selous, που είναι το μεγαλύτερο της Αφρικής και το διασχίζει ο ποταμός Rufigi και στην συνέχεια πήγαμε στην άλλη άκρη της χώρας στην λίμνη Τανγκανίκα και στην πόλη Kigoma.από όπου φτάσαμε στο πάρκο Gombe που είναι αφιερωμένο στην μελέτη της συμπεριφοράς των χιμπατζήδων. Και στο γειτονικό Ujiji στις όχθες της λίμνης και κάτω από ένα τεράστιο δέντρο mango είναι το μέρος όπου συναντήθηκαν το 1871 οι φημισμένοι εξερευνητές Livingstone και Stanley.

Αλλά στην Τανζανία ανήκει και η Ζανζιβάρη που με το πέρασμα των αιώνων δελέασε χιλιάδες ταξιδιώτες και που με το μυθικό της όνομα σε προσκαλεί να την γνωρίσεις όπως ίσως μόνο δύο άλλα μέρη στον κόσμο το Τιμπουκτού και η Σαμαρκάνδη. Η γοητεία της Ζανζιβάρης βρίσκεται στα στενά δρομάκια της τα πλαισιωμένα με γραφικά μικρά μαγαζάκια, με παζάρια, τζαμιά, αυλές, αποικιακές κατοικίες και κάτασπρα σπίτια στολισμένα με κοράλλια.

Και η Ζανζιβάρη είναι ένα νησί με δύο πρόσωπα. Το ένα είναι το πρόσωπο της παλιάς <πέτρινης πόλης> με χρώματα και αρώματα μπαχαρικών γιαυτό και λέγεται <νησί των αρωμάτων> και το άλλο είναι το πρόσωπο της ξενοιασιάς που προσφέρουν οι παραλίες στην ανατολική της πλευρά με την ψιλή λευκή άμμο και τους κοκοφοίνικες.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την πολυτελή τέντα στο πάρκο Selous και το στρωμένο τραπέζι για το πρωινό μετά το σαφάρι στις όχθες του ποταμού Rufigi.Ακόμη μέρος της περιπέτειας αναζήτησης των χιμπατζήδων στο πάρκο Gombe, το μνημείο στον τόπο της συνάντησης του Livingstone με τον Stanley εικόνα από την εξώπορτα σπιτιού στην Ζανζιβάρη με τα προστατευτικά για προστασία από τους ελέφαντες, το μνημείο των σκλάβων και εικόνες από τις παραλίες της και από την συλλογή φυκιών.

*Διαβάστε τα βιβλία του Αριστείδη Λάμπρου….

Τηλ. παραγγελιών: 6976 850680

Αφήστε μια απάντηση