Ο Τζέκος με το “Γυαλουδάκι” στο Τσεσμέ

Ο Τζέκος με το “Γυαλουδάκι” στο Τσεσμέ

Επίσκεψη στη Σμύρνη και στον Δήμο του Τσεσμέ της Τουρκίας πραγματοποίησε ο δήμαρχος, Θόδωρος Τζέκος, συνοδεύοντας τον Σύλλογο Τσεσμελήδων Νέας Μηχανιώνας «Το Γυαλουδάκι».

Στη διάρκεια της επίσκεψης και σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Θερμαϊκού με τη δήμαρχο του Τσεσμέ, κ. Ντενιζλί, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία.

Τα μέλη του συλλόγου «Το Γυαλουδάκι», όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος είναι απόγονοι προσφύγων από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ και τις γύρω περιοχές. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη του Συλλόγου τοποθέτησαν μία μαρμάρινη πλάκα κάτω από την ελιά που είχαν φυτέψει σε προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αγία Παρασκευή, στη μνήμη των προγόνων τους και στο όνομα της φιλίας και ειρήνης των κοινοτήτων τους.

Επίσης, υπήρξε με τον Έλληνα Πρόξενο στη Σμύρνη, κ. Αλέξανδρο Κώνστα και συζήτησαν για το ρόλο του προξενείου στην ιστορική αυτή περιοχή.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον της επίσκεψης για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία στον κόλπο της Σμύρνης και την σημαντικότητα εφαρμογής ανάλογης συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό κόλπο.