Ο ρόλος του petsitter στη φροντίδα των μικρών μας φίλων (BINTEO)

Ο ρόλος του petsitter στη φροντίδα των μικρών μας φίλων (BINTEO)

Για τον ρόλο του petsitter και τη φροντίδα των μικρών μας φίλων μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο Κώστας Παναγιωτίδης.

Όπως εξήγησε, ο petsitter είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα φροντίσει τα κατοικίδια ζωάκια που δεν μπορεί να φροντίσει ο κηδεμόνας τους είτε γιατί λείπει διακοπές είτε γιατί εργάζεται πολύ.

«Κάνουμε επισκέψεις στο χώρο του ζώου και αν είναι γατάκι ασχολούμαστε με την άμμο και το νεράκι του, αν είναι σκυλάκι το βγάζουμε βόλτα. Πάντα σε συνεννόηση με τον κηδεμόνα παίζουμε μαζί, διασκεδάζουμε με το ζωάκι και προσπαθούμε να παρέχουμε ευχάριστη ώρα».

«Δεν είναι εύκολο να γίνεις φίλος με ένα ζωάκι, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να μας αποδεχτούν όλα τα ζωάκια που έχουμε φροντίσει. Πάντα έχουμε υπομονή και μεθοδικότητα για να μπορέσουμε να έχουμε απήχηση στα περισσότερα ζωάκια. Έχει τύχει να αναλάβουμε και κουνελάκια και χελώνες και ψαράκια, συνήθως όμως σκυλάκια και γατάκια», είπε.

Στη συνέχεια η Δάφνη αποκάλυψε γιατί έγινε petsitter – φροντίστρια.

«Η ανάγκη να γίνω petsitter προέκυψε από τα δικά μου κατοικίδια. Όντας κηδεμόνας έξι γατιών δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να βρούμε κάποιον να τα φροντίσει όταν εμείς δεν μπορούσαμε, οπότε πάνω στην απελπισία μας αποφασίσαμε να προσφέρουμε εμείς αυτή την υπηρεσία».

«Το πρώτο βασικό συστατικό για να κάνει κάποιος αυτή τη δουλεία είναι να σέβεται τα ζώα, να καταλαβαίνει ότι είναι ψυχούλες. Τα βλέπω σαν μικρά παιδιά. Πάμε να παίξουμε, να περάσουμε όμορφα, πάντα με ασφάλεια. Τα ζωάκια έτσι ακριβώς αντιδρούν σαν παιδάκια οπότε χρειάζεται να τους τραβάμε το ενδιαφέρον με ενθουσιώδη φωνή, με έντονες κινήσεις και εκείνα ανταποκρίνονται πολύ όμορφα σ’ αυτό»

«Συνήθως στα γατάκια αρκεί μία επίσκεψή την ημέρα. Στα σκυλάκια χρειάζονται τουλάχιστον δυο επισκέψεις την ημέρα και το καλύτερο είναι τρεις επισκέψεις την ημέρα. Ένας φροντιστής μπορεί να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διαφορετικά ζωάκια. Στις περιόδους των εορτών δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, από ζωάκι σε ζωάκι», είπε.