Ο πρώτος απολογισμός του Κώστα Κούτουκα: “Είμαι περήφανος που μετείχα αυτήν την τετραετία στη διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή”

Ο πρώτος απολογισμός του Κώστα Κούτουκα: “Είμαι περήφανος που μετείχα αυτήν την τετραετία  στη διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή”

Εναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης κάνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κούτουκας. Ενα “ταξίδι ενημέρωσης” για όλα όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Φίλες και φίλοι, ξεκινώ σήμερα ένα ταξίδι ενημέρωσης για όλα αυτά που πράξαμε από τη μέρα που λάβαμε την εντολή σας πριν τέσσερα χρόνια, έως σήμερα.

Οι δημότες είστε εσείς, που θα κληθείτε στις 8 Οκτωβρίου να κρίνετε και να συγκρίνετε αυτούς που ζητούν την ψήφο σας και πρέπει να είστε ενημερωμένοι.

Τα θέματα που σήμερα θα αναφερθώ είναι οικονομικά.

Τι πράξαμε λοιπόν:

✅ Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 23%, κάτι που σημαίνει ότι ενισχύουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας με περισσότερα από 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.

✅ Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 75%, ποσοστό μείωσης που ισχύει σε ελάχιστους Δήμους της χώρας, σε όλες τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών μας( πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, Α.μ.ε.α.).

✅ Μειώσαμε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων κατά 50%, στα τρία από τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας, που σημαίνει ότι σταθήκαμε πλάι τους με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα της πανδημίας.

✅ Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στο Δήμο μας το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, με το οποίο προσλάβαμε για εργασία περισσότερους από 100 ανθρώπους του τόπου μας, στους οποίους δώσαμε την ευκαιρία της εργασίας, αξιοποιώντας προγράμματα του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου μέσω της ΔΥΠΑ και ενισχύοντας ταυτόχρονα το εργατικό προσωπικό του Δήμου. Ο Δήμος μας ενισχύθηκε με περισσότερα από 2.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

✅ Αποπληρώσαμε δάνεια και προμηθευτές του Δήμου με περισσότερα από 5.500.000 ευρώ και ενώ ο Δήμος μας το 2019 που παρέλαβε την διοίκηση ο Γιώργος Τσαμασλής όφειλε 8.500.000 ευρώ, σήμερα οφείλει λιγότερα από 3.000.000.

✅ Ο Δήμος μας δεν δανείστηκε ούτε ένα ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

✅ Το ταμείο που παραλάβαμε ήταν 15.600.000 ευρώ και σήμερα στο ταμείο του Δήμου βρίσκονται περισσότερα από 16.000.000 ευρώ.

Είμαι περήφανος που μετείχα αυτήν την τετραετία στη διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή και από το αξίωμα που μου εμπιστεύθηκε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου όχι μόνο να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου, όχι μόνο να ενισχυθούν οι δημότες μας με όλα τα παραπάνω, όχι μόνο να αποπληρώνονται στην ώρα τους όλες οι εργασίες που συμβάλουν στην ποιότητα της ζωής των δημοτών, αλλά και να υπάρχει ταμειακή οικονομική ασφάλεια για το μέλλον του Δήμου.

Κώστας Κούτουκας
Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών
Πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας”

Αφήστε μια απάντηση