Ο πρόεδρος του ΝΟΑΘ στο BestCity.gr: « Ελάτε να γνωρίσετε την ιστιοπλοϊα»

Ο πρόεδρος του ΝΟΑΘ στο BestCity.gr: « Ελάτε να γνωρίσετε την ιστιοπλοϊα»

Μετά από μια περίοδο… θαλασσοανάπαυσης, ο Ναυτικός Ομιλος Ακτής Θερμαϊκού επιστρέφει δυναμικά στα ναυτικά δρώμενα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του πολυεπίπεδα!

«Ηθικός αυτουργός» σε όλη αυτή την επανεκκίνηση είναι ο Χρήστος Μοσχοβίτης, ο οποίος από τη θέση του προέδρου, έδωσε πνοή στον ΝΟΑΘ. Ο ίδιος, μιλώντας στο BestCity.gr, αναλύει στόχους και φιλοδοξίες.

Διαβάστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε:

-Πρόεδρε, πως βαδίσει, πλέον, Ναυτικός Ομιλος Ακτής Θερμαϊκού;

«Καταρχήν, να πω, πως ο κορωνοϊός μας έφερε αρκετές δυσκολίες, διότι λόγω της όλης αυτής κατάστασης ανοίξαμε μόνο το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή έχουμε 17 παιδάκια στις μικρές κατηγορίες και άλλα 7 στα tornado, καταμαράν και της επόμενης κλάσης. Μάλιστα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου είναι η λήξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουμε με τρία σκάφη! Εχουμε επίσης επενδύσει 4 χιλιάδες ευρώ σε αγορά sup, δηλαδή σε σανίδες όρθιας κωπηλασίας, όντας σε διαδικασία εγγραφής και σε δεύτερη ομοσπονδία, αυτή του Κανόε-Καγιάκ!».

-Ο στόχος ποιος είναι;

«Στόχος είναι να δώσουμε το παρών σε μια Ολυμπιάδα, διότι πολλοί αθλητές που έχουν κατακτήσει ολυμπιακά μετάλλια, όντας αθλητές του ΝΟΘ, έχουν ξεκινήσει από εμάς»

-Είναι και μια «υποχρέωση» της περιοχής μας, λόγω της τεράστιας ακτογραμμής να διακρίνεται στα ναυτικά αθλήματα;

«Είναι αυτονόητο! Και δεν είναι μόνο υποχρέωση, είναι…DNA! Και εν πάση περιπτώσει πρέπει να ακουστεί και ο Δήμος μέσα απ΄ όλο αυτό, γιατί μπορεί»

-Το έθεσα ως «υποχρέωση» γιατί υπάρχουν Δήμοι που δεν έχουν θάλασσα κι όμως διακρίνονται στην ιστιοπλοϊα, στην κωπηλασία και αλλού. Γιατί όχι ο Δήμος Θερμαϊκού που βρίσκεται «μέσα στην θάλασσα»;

«Σωστά! Για παράδειγμα ο Ομιλος των Ιωαννίνων ή ακόμη-ακόμη και ο Γιαννιτσών»

-Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο της περιοχής μας;

«Για την ώρα μικρή, αλλά τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Νομίζω πως έχουμε κάνει τη μεγάλη επανεκκίνηση!»

-Είναι εύκολο να πείσεις έναν γονιό να φέρει το παιδί του στην ιστιοπλοϊα και να μην το πάει στο μπάσκετ η στο ποδόσφαιρο;

«Το καλοκαίρι είναι πολύ εύκολο γιατί έχει ζέστη, θάλασσα, ήλιο, διακοπές. Τον χειμώνα όμως δεν τον κρατάς εύκολα εκτός αν ο ίδιος γονιός έχει ασχοληθεί με τη θάλασσα. Οι μαμάδες είναι ένας δύσκολος παράγοντας, διότι λένε όχι πολύ συχνά για να μην κρυώσει το παιδί, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Ευτυχώς έχουμε αρχίσει και τις πείθουμε και έχουμε παραδείγματα μαμάδων που… ξεχειμωνιάζουν εδώ στον Ομιλο!»

-Ο Ναυτικός Ομιλος Ακτής Θερμαϊκού δεν απευθύνεται μόνο στην Περαία, έτσι δεν είναι;

«Πράγματι, είμαστε ο μοναδικός ναυταθλητικός όμιλος στον Δήμο. Περιμένουμε ανταπόκριση από παιδιά 6 εώς 106 ετών!!! Και να σας πω, όχι μόνο από τον Δήμο Θερμαϊκού. Εχουμε ανθρώπους που έρχονται από τη Θέρμη, τους Ταγαράδες, τον Τρίλοφο, ενώ κάποια στιγμή είχαμε και ανθρώπους από τα Μουδανιά!»

-Ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Τους περιμένουμε στον Ομιλο, να έρθουν να δοκιμάσουνε το άθλημα και να δουν την Περαία… ανάποδα, δηλαδή μέσα από τη θάλασσα, από απέναντι!»

Αφήστε μια απάντηση