Ο Νίκος Καραγιαννίδης αρθρογραφεί: ” Η λεγόμενη “κρίση” στην Ελλάδα οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας”

Ο Νίκος Καραγιαννίδης αρθρογραφεί: ” Η λεγόμενη “κρίση” στην Ελλάδα οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας”

Ο Νίκος Καραγιαννίδης, ετοιμάζει το επόμενό του βήμα, μετά την αποχώρησή του από το κίνημα Βόβολη και αρθρογραφεί για την κρίση στην Ελλάδα.

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο:

“Η λεγόμενη “κρίση” στην Ελλάδα οφείλεται – εκτός των άλλων – και στην ιλιγγιώδη αύξηση της φορολογίας. Η αύξηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την “εξαφάνιση” της ελληνικής – μεσαίας κυρίως- επιχείρησης. Ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων προσπαθώντας να “επιβιώσει” μετακόμισε στις γειτονικές χώρες. Το κλείσιμο των τραπεζών, Capital control το 2015 ολοκλήρωσε την “οικονομική ασφυξία” της Ελλάδας.

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να έλθει ακολουθώντας την ακριβώς αντίθετη διαδρομή δηλ. μειώνοντας τους φόρους. Με την μείωση των φόρων θα επαναπατρίζονταν ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων με συνέπεια την κάλυψη μεγάλου μέρους της “απώλειας εσόδων”, επίσης αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα την απορρόφηση της ανεργίας με τις θετικές συνέπειες που συνεπάγεται αυτό αλλά και της επαναφοράς μεγάλου μέρους των 50 δις. της παραοικονομίας στην “κανονική αγορά”. Το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ενισχύουν την παραοικονομία είναι η ύπαρξη μαύρου χρήματος αλλά και η αδυναμία αγορών λόγω “πόθεν έσχες”. Με τα μέτρα αυτά θα μπορούσε να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και επαναφορά κλίματος αισιοδοξίας στη αγορά.

Αντί αυτών το κράτος επεξεργάζεται μέτρα για την “πάταξη της φοροδιαφυγής”, δηλ. αντί να σταματήσουν να “χτυπάνε” τον ¨Έλληνα φορολογούμενο προσπαθούν να τον κάνουν να σταματήσει να κραυγάζει από τον πόνο!”

Αφήστε μια απάντηση