Ο Κώστας Γιουτίκας εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην επίσκεψη μνήμης της Σμύρνης

Ο Κώστας Γιουτίκας εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην επίσκεψη μνήμης της Σμύρνης

Ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γιουτίκας, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην προ ημερών επίσκεψη μνήμης στα αλησμόνητα χώματα της Σμύρνης.

Η ανάρτηση του κ. Γιουτίκα:

“Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχα στην επίσκεψη στη Σμύρνη, που κατόπιν πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οργάνωσε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, της Ν.Δ., Σάββας Αναστασιάδης.

Κορυφαία στιγμή της επίσκεψης μας ήταν η συμμετοχή μας στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, την Κυριακή.

Όπως και η παρουσία μας στην τελετή εγκαινίων των γραφείων της Μητρόπολης Σμύρνης, από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη.

Πρόκειται για ενέργειες υψηλού συμβολισμού του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, καθώς συμπίπτουν με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, τον πρώτο Μητροπολίτη Σμύρνης μετά το 1922, ο οποίος μάλιστα σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής – προσκύνημα στις αλησμόνητες πατρίδες, συνοδεύσαμε τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στις επισκέψεις του στους ναούς του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Κιρκιντζέ , το χωριό της Διδούς Σωτηρίου. Η επίσκεψη μας στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Ιωνίας, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχαμε στο Προξενείο, με την Ελληνίδα Πρόξενο στη Σμύρνη Δέσποινα Μπαλκίζα”.

Αφήστε μια απάντηση