Ο καιρός της νέας εβδομάδας, από σήμερα έως την Κυριακή των Χριστουγέννων

Ο καιρός της νέας εβδομάδας, από σήμερα έως την Κυριακή των Χριστουγέννων

Η πρόγνωση από τον Μιχάλη Σιούτα:

Συννεφιά, τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά.

Άνεμοι: Ισχυροί Βοριάδες, στο Ιόνιο 5-7, στο Αιγαίο έως πολύ θυελλώδεις 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 15-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με λίγες βροχές. Οι άνεμοι το πρωί Βοριάδες, από το μεσημέρι Ανατολικοί 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ

Ηλιοφάνεια στη βόρεια και δυτική χώρα, συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι Βοριάδες στο Ιόνιο 5-6, στο Αιγαίο 6-8 τοπικά πολύ θυελλώδεις έως 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση, με παγετό στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 11, στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 14-16 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Άνοδος της θερμοκρασίας την ημέρα με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά σ΄ όλη τη χώρα. Ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι Βοριάδες εξασθενημένοι, στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 15, στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 17-18 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά σ΄ όλη τη χώρα. Ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 15, στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 17-20 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση