Ο καιρός της Μ. Εβδομάδας: Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες

Ο καιρός της Μ. Εβδομάδας: Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες

Η πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Άστατος με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, με ισχυρότερα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Βοριάδες στα βόρεια Δυτικοί στα νότια πελάγη, μέτριοι έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από 2 έως 13 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 7 έως 15, εξαίρεση το νότιο Αιγαίο έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές, οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά με βροχές, πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.

Μ. ΤΡΙΤΗ-Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 19-20/4/2022

Τη Μεγάλη Τρίτη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές, τη Μεγάλη Τετάρτη βετλίωση με τοπικές βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ, σταδιακά γίνονται Νοτιοδυτικοί 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από 2 έως 14 και στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 18 βαθμούς.

Μ.ΠΕΜΠΤΗ-Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-22/4/2022

Ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση τα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές. Πιθανή μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι μεταβλητοί, σταδιακά θα γίνουν Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από 4 έως 18 και στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 20 βαθμούς.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ23-24/4/2022

Ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση τα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, την Κυριακή του Πάσχα θα γίνουν Βοριάδες μέτριοι 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα άνοδο, στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από 5 έως 21, στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 22 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση