Ο καιρός της εβδομάδας: Συνθήκες χειμώνα διατηρεί η «Μπιάνκα» με βροχές, νέες χιονοπτώσεις και παγετό

Ο καιρός της εβδομάδας: Συνθήκες χειμώνα διατηρεί η «Μπιάνκα» με βροχές, νέες χιονοπτώσεις και παγετό

Η πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Άστατος καιρός, με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια το πρωί στη βόρεια και δυτική χώρα, στις υπόλοιπες περιοχές συννεφιά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά. Από το βράδυ και τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Άνεμοι: Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -5 έως 13, στη δυτική, τη νότια χώρα και τα νησιά από 5 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με συννεφιά, το βράδυ βροχές με χιόνια στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι Βόρειοι και Ανατολικοί μέτριοι 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες μέτριοι 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 1-2/3/2022

Άστατος καιρός με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρότερες στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά. Οι άνεμοι Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -7 έως 11 βαθμούς και στη δυτική και νότια από 3 έως 15 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-5/3/2022

Στη βόρεια και κεντρική χώρα λιακάδα με πρόσκαιρη συννεφιά, στη δυτική, τη νότια και ανατολική χώρα συννεφιά με λίγες βροχές. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, με παγετό στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -7 έως 12 βαθμούς και στη δυτική και νότια από 3 έως 15 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση