Ο καιρός της εβδομάδας: Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές-Πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα

Ο καιρός της εβδομάδας: Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές-Πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα

Η πρόβλεψη για τον καιρό της εβδομάδας από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Άστατος με συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. Σχεδόν αίθριος στις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 3-6, στο Αιγαίο έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 28, στη δυτική, κεντρική και νότια και στα νησιά από 18 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές έως το μεσημέρι, από το απόγευμα βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά και τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι-απόγευμα, το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί ισχυροί 4-6 στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ 6-9-2022

Βελτιωμένος καιρός, σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση λίγες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο ασθενείς έως μέτριοι 3-5, στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με τις μέγιστες τιμές έως τους 28-30 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 7-8/9/2022

Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με πρόσκαιρη συννεφιά και λίγες μπόρες τα ανατολικά ηπειρωτικά και η βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο ασθενείς 3-4, στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει με τις μέγιστες τιμές έως τους 28-30 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 9-10/9/2022

Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές μπόρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και η βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο ασθενείς 3-4, στο Αιγαίο μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο με τις μέγιστες τιμές έως τους 30-33 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση