Ο καιρός της εβδομάδας: Εναλλαγές βροχοπτώσεων με λιακάδες και ψυχρά διαστήματα

Ο καιρός της εβδομάδας: Εναλλαγές βροχοπτώσεων με λιακάδες και ψυχρά διαστήματα

Η πρόβλεψη από τον Μιχάλη Σιούτα:

Τη Δευτέρα βροχές, τοπικά ισχυρές με σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας σε υψόμετρα από 1200 μέτρα και πάνω. Την Τρίτη, σταδιακή βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με βροχές έως το μεσημέρι στη δυτική χώρα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Άνεμοι: Τη Δευτέρα Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ, την Τρίτη Βοριάδες 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Τη Δευτέρα στα βόρεια και κεντρικά από 1 έως 18, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά από 6 έως 20-23 βαθμούς, την Τρίτη η θερμοκρασία σε πτώση κατά 4-5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιά, λίγες βροχές το μεσημέρι της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, βροχές το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγες βροχές το πρωί της Τρίτης. Οι άνεμοι Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 1-2/12/2021

Βελτίωση με ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση την Πέμπτη η δυτική Ελλάδα με συννεφιά, τοπικές βροχές και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά, καθώς και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και κεντρικά έως τους 12-14 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά τους 18-20 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-4/12/2021

Άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με συννεφιά, βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι Νοτιάδες στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και κεντρικά οι μέγιστες τιμές έως τους 13-15 βαθμούς, στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά τους 18-20 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση